Kruimelpad

Navigatie

Werken voor de Europese Unie

Foto: werkende vrouw © ShutterstockIn totaal werken ruim 40 000 mensen uit alle lidstaten voor de instellingen van de EU. De meesten werken in Europa, maar sommigen ook in vertegenwoordigingen over de hele wereld. Zowel vaste als tijdelijke werknemers worden gerekruteerd door het Europees Personeelsbureau (EPSO).

EPSO organiseert vergelijkende examens voor de volgende instellingen:

De volgende instellingen hebben een eigen rekruteringsprocedure:

Agentschappen en gedecentraliseerde organen van de EU bieden soms tijdelijke banen aan. Meer informatie vind je bij EPSO en op de websites van de agentschappen.

Stages

Je kunt bij de verschillende instellingen ook als stagiair aan de slag. Meer informatie vind je op deze website: 'Stages voor academici'

De Europese Commissie neemt soms ook secretariaatsmedewerkers in dienst voor opdrachten van korte duur. Ze doet daarbij een beroep op plaatselijke uitzendbureaus.

Bovenstaande lijst geeft maar een kort overzicht. Op de EPSO-website vind je meer informatie en advies over een loopbaan bij de EU.

Voorbereiding Europese selectieprocedure in Nederland

Voordat je deelneemt aan de selectieprocedure bij de EU is het belangrijk om te weten dat deze anders is dan de gebruikelijke werving- en selectieprocedure in Nederland. Een goede voorbereiding is dan ook raadzaam. Hier in Nederland kan Werken bij de EU (van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.) je hierbij helpen.

 

Extra tools

  • Printbare versie
  • Tekst kleiner
  • Tekst groter

Blijf in contact

Help ons verbeteren

Ja Nee