Kruimelpad

Inspraak in het Europese beleid

 
Voor Europese onderwerpen, die u het hart aangaan, zijn er diverse mogelijkheden om uw stem te laten horen:

 

 • Europees burgerinitiatief, u bepaalt de agenda!
  Sinds 1 april 2012 kunt u gebruik maken van het burgerinitiatief van de EU. Dit geeft u meer inspraak in het Europees beleid. Met voldoende handtekeningen kunt u namelijk vragen om een nieuw EU-wetsvoorstel over een onderwerp dat u belangrijk vindt. Meer informatie.

 • Openbare raadplegingen over EU-beleid
  U kunt het Europese beleid mede beïnvloeden door deelname aan uiteenlopende online raadplegingen via de website 'Uw stem in Europa'.

 • Sociale netwerken
  Via Europatweets kunt u Europarlementariers bereiken. Via het overzicht EU op sociale netwerken, kunt u zien welke Eurocommissaris of EU-instelling actief is via welk sociaal netwerk. EU in NL is de Vertegenwoordiging in Nederland op Twitter. Ook hebben wij een Facebook pagina.

 • Europablogs
  Voor een kijkje in de 'Europese keuken' kunt u diverse Eurocommissarissen volgen via hun blogs zoals bijv. Neelie Kroes. Blogactiv is een onafhankelijke EU-blog over actuele Europese thema's.

 Neem deel aan het debat over Europa

Zou uw leven anders zijn geweest wanneer de Europese Unie er niet zou zijn geweest? Bekijk de video en neem deel aan het debat over de toekomst van de Europese Unie.

Naar boven
Laatste bijwerking: 27/11/2013  |Naar boven