Kruimelpad

Verbod op alle dierproeven voor cosmetica in de EU

11/03/2013 14:37:03

Sinds maandag 11 maart mogen in de EU geen op dieren geteste cosmetica  meer op de markt worden gebracht. De laatste termijn voor de geleidelijke uitbanning van dierproeven voor cosmetica in de EU is vandaag verstreken.

In een mededeling van vandaag bevestigt de Commissie haar toezegging om de in 2003 door de Raad en het Parlement vastgestelde termijn na te komen; ook beschrijft zij hoe ze het onderzoek en de innovatie op dit gebied verder wil ondersteunen en het dierenwelzijn in de hele wereld wil bevorderen.

De commissaris voor Gezondheid en Consumentenbeleid, Tonio Borg, verklaarde: "De inwerkingtreding van het volledige verkoopverbod geeft een belangrijk signaal af over het belang dat Europa aan dierenwelzijn hecht. De Commissie is vastberaden de ontwikkeling van alternatieve methoden te blijven ondersteunen en landen buiten de EU aan te sporen onze Europese aanpak te volgen. Dit is een grote kans voor Europa om een voorbeeld van verantwoordelijke innovatie op het gebied van cosmetica te stellen, zonder concessies aan de consumentenveiligheid te doen."

Volledig persbericht

    Laatste bijwerking: 19/03/2013  |Naar boven