Kruimelpad

Minder administratieve lasten voor scheepvaartsector

08/07/2013 16:02:54

De Europese Commissie (EC) heeft plannen gepresenteerd om de administratieve lasten voor de scheepvaart te verlagen. De EC wil minder bureaucratie, minder vertragingen in havens en een betere concurrentiepositie van de scheepvaartsector.

Wat is het probleem?

Een schip dat van Antwerpen naar Rotterdam vaart, wordt nog steeds op dezelfde manier behandeld als een schip uit China. Waarom? Omdat schepen die de territoriale wateren van de EU-landen verlaten (meer dan twaalf mijl buiten de kust), worden beschouwd als schepen die de buitengrenzen van de EU overschrijden. Schepen die van een haven in het ene EU-land naar een haven in het andere EU-land varen, hebben in feite dus het EU-douanegebied verlaten. Daarom zijn douaneformaliteiten vereist in de haven van vertrek en opnieuw in de haven van aankomst, zelfs als beide havens in een EU-land liggen.

Expediteurs en exporteurs die via de korte vaart goederen door Europa willen verzenden, klagen over de zware administratieve procedures in havens, die tot extra kosten en aanzienlijke vertraging leiden. Schepen moeten uren, soms dagen, in havens wachten op afhandeling door de douane. Daardoor is vervoer per schip een minder aantrekkelijke optie dan bijvoorbeeld het wegvervoer, wat leidt tot nog meer vrachtwagens op onze toch al overvolle wegen.

Maatregelen

Het Commissievoorstel 'het blauwegordelpakket' omvat twee maatregelen:

  1. Vereenvoudiging van de douaneformaliteiten voor scheepvaart binnen de EU
  2. Vereenvoudiging van de douaneformaliteiten voor schepen die havens in een derde land aandoen Uitgebreide informatie over hoe dit in zijn werk gaat, vindt u in de MEMO.

Met de maatregelen wil de Europese Commissie

  • de concurrentiepositie verbeteren door de administratieve lasten en kosten te verminderen
  • het zeevervoer aantrekkelijker maken
  • de werkgelegenheid stimuleren
  • de impact van het zeevervoer op het milieu verminderen.

Met de maatregelen moet de blauwe gordel tegen 2015 een feit zijn.

    commerciële haven - copyright EU
    Laatste bijwerking: 15/07/2013  |Naar boven