Kruimelpad

Juvenes Translatores: aanmelden voor Europese wedstrijd voor jonge vertalers kan vanaf vandaag

02/09/2013 12:56:30

Middelbare scholen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de jaarlijkse wedstrijd voor jonge vertalers van de EU, Juvenes Translatores. Aanmelden kan tot 20 oktober met een online formulier op ec.europa.eu/translatores. Op die website staat ook alle informatie over de wedstrijd.

Zevende wedstrijd
Juvenes Translatores wordt voor de zevende keer georganiseerd. Leerlingen van middelbare scholen in de hele EU vertalen een tekst van één bladzijde van en naar een officiële EU-taal naar keuze. De vertalingen worden beoordeeld door vertalers van de Europese Commissie. Zij kiezen per land één winnaar. Alle winnaars reizen in april van het volgende jaar naar Brussel voor de prijsuitreiking.

Op 28 november
Dit jaar kunnen leerlingen deelnemen die geboren zijn in 1996. Elke school kan twee tot vijf leerlingen inschrijven. Per land kan een bepaald aantal scholen deelnemen; in Nederland zijn er dat 26. De vertaalproef vindt in alle geselecteerde scholen plaats op donderdag 28 november van 10 tot 12 uur. Het thema van de te vertalen tekst is het Europees Jaar van de burger.

Meer dan 3000 deelnemers
Vorig jaar namen aan Juvenes Translatores meer dan 3000 leerlingen uit ruim 750 scholen deel. In Nederland werd de beste vertaling gemaakt door Anne-Mieke Thieme van het Marnixcollege in Ede.

Meer informatie:
Contactpersoon voor Nederland: luc.west@ec.europa.eu

    shows students looking at a laptop © Damir Cudic

    Verwante links

    Laatste bijwerking: 18/09/2013  |Naar boven