Kruimelpad

Volg het burgerdialoog met met Viviane Reding live via internet

16/07/2013 14:47:37

Vandaag vindt een burgerdialoog plaats tussen EU-commissaris Viviane Reding en 400 inwoners van de stad Heidelberg. De burgers kunnen hun mening geven over de toekomst van Europa, de gevolgen van de economische crisis en hun rechten als inwoner van de EU. Dit debat is vanavond live te volgen via internet. De Europese Commissie zal met de opmerkingen rekening houden bij het ontwerpen van het toekomstig Europees beleid.

Rechtstreeks debat

De burgerdialogen zijn een initiatief van de Europese Commissie. EU-commissarissen, Europarlementariërs en nationale politici gaan persoonlijk met burgers in debat over hun toekomstverwachtingen voor Europa. Tot nu toe vonden 24 burgerdialogen in zestien lidstaten van de Europese Unie plaats.

Rechten en inspraak

De dialogen zijn een goede gelegenheid om EU-burgers over hun rechten te informeren en hun feedback over de verdere ontwikkeling van de Unie te verzamelen. Het merendeel van de bevolking van de EU voelt zich Europeaan, maar weet niet precies welke rechten daaraan gekoppeld zijn. De Commissie wil de verdere integratie van Europa ook zo democratisch mogelijk laten verlopen, met inspraak van de burgers.

Meer informatie

 

    Laatste bijwerking: 16/07/2013  |Naar boven