Supravegherea maritimă integrată

Scop şi domeniu de aplicare

Legendă: Cipru © Lionel Flageul

Iniţiativa „Supraveghere maritimă integrată” îşi propune să le ofere autorităţilor responsabile sau interesate de supravegherea maritimă modalităţi de partajare a informaţiilor, pentru a reduce costurile şi pentru a eficientiza procesul.

În prezent, autorităţile naţionale şi europene nu difuzează informaţiile pe care le culeg în cadrul activităţilor de supraveghere în domenii precum controlul vamal, siguranţă şi securitate, controlul pescuitului, vamă, mediu sau apărare. Aceasta înseamnă o risipă de resurse, pentru că eforturile sunt multiplicate.

Pentru informaţii despre alte activităţi specifice de supraveghere sau de combatere a pirateriei şi despre măsurile generale de siguranţă şi securitate maritimă, accesaţi linkurile recomandate.

Material video: Supravegherea maritimă integrată

În ce constă iniţiativa?

Comisia Europeană şi statele UE şi SEE realizează, în prezent, un mediu comun pentru schimbul de informaţii (CISE). Acesta va integra reţelele şi sistemele de supraveghere actuale şi le va furniza autorităţilor informaţiile necesare pentru desfăşurarea misiunilor pe mare.

CISE va face ca sistemele să poată comunica între ele, astfel încât informaţiile să poată fi schimbate rapid, prin tehnologii moderne. Comisia a adoptat o foaie de parcurs pentru dezvoltarea CISE pdf - 5 MB [5 MB] All available translations..

Documente oficiale

Informaţii suplimentare

Proiecte

  • MARSUNO – Proiect-pilot privind supravegherea maritimă în bazinele maritime din nordul Europei (proiect încheiat)
  • BLUMASSMED - Proiect-pilot privind integrarea supravegherii maritime în Marea Mediterană şi în zona adiacentă a Atlanticului (2009-2012)

Forumul maritim

Afaceri maritime

Căutare

Abonaţi-vă la buletinul informativ electronic

Actualitate