Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Juvenes Translatores: az iskolák már regisztrálhatnak a fiatal fordítók versenyére
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
2012/09/03

Sajtóközlemény

Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

Brüsszel, 2012. 09. 03.

Az ec.europa.eu/translatores weboldalon már regisztrálhatnak a középiskolák az Európai Unió idei Juvenes Translatores fordítóversenyére.

   A regisztrációs időszak október 20-ig tart, és az online jelentkezési űrlap az EU összes hivatalos nyelvén elérhető. Az idén hatodik évébe lépett versenyt november 27-én rendezik meg, a 750 kiválasztott iskolában azonos időpontban. A megmérettetés minden 1995-ben született diák számára nyitott.
  A tanulók (akikből iskolánként 2–5 vehet részt) egy oldalnyi szöveget fordítanak le tetszésük szerint az EU 23 hivatalos nyelvének bármelyikéről bármelyikére, így összesen 506 nyelvkombináció közül választhatnak. Az idei szöveg – a 2012-es európai év témájának megfelelően – a nemzedékek közötti szolidaritásról fog szólni. A verseny évről évre népszerűbb: tavaly már több mint 3000 nevező volt. A diákok fordításait az Európai Bizottság fordítói pontozzák, és országonként kiválasztanak egy győztest. A nyertesek meghívást kapnak, hogy 2013 áprilisában Brüsszelben vegyék át a díjukat.

  További információ

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2012/09/04  |Az oldal tetejére