Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Környezetvédelem: Segíts Vízmániás Vincének takarékoskodni a vízzel!
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
2012/05/22

IP/12/497  

Brüsszel, 2012. május 22.

Az Európai Bizottság új vírusvideót tett közzé a mai napon a „Generation Awake!” elnevezésű kampány részeként – ez a kampány a nem fenntartható fogyasztási magatartásminták veszélyeire hívja fel a fogyasztók figyelmét.A kisfilm főszereplője Vízmániás Vince, a neurotikus vödör, aki a túlzott vízhasználat ellen száll síkra.A videó a többnyelvű Generation Awakeweboldalhoz kapcsolódik, amelynek célja, hogy elgondolkodtassa a polgárokat fogyasztási szokásaikról, és segítsen nekik magatartásukat megváltoztatni és fenntarthatóbb életmódot kialakítani.

   

  A kampány részeként az év során számos más tevékenység is indul, a weboldal például olyan új résszel egészül ki, amely hétköznapi termékek, pl. a farmernadrág, a hamburger vagy a sör vízlábnyomával foglalkozik.2012 szeptemberében mindenki előtt nyitva álló videópályázat kerül meghirdetésre, ősz elején pedig élő események keretében kívánják inspirálni és a magatartás megváltoztatására ösztönözni a lakosságot Olaszországban, Hollandiában, Romániában és Spanyolországban.

  Háttér-információk

  A Generation Awake az Európai Bizottság erőforrás-hatékonysági kampánya. Célja, hogy felhívja a figyelmet az erőforrások nem fenntartható módon történő felhasználásából fakadó környezeti, gazdasági, társadalmi és személyes következményekre, és változást indítson el a fogyasztási szokások és magatartás terén.Végső célként a lakosság reflexszerűen működő, felelősségteljes fogyasztási szokásainak kialakítását kívánja elősegíteni.

  2011. októberi elindítása óta a kampány weboldalát, amely többek között magyarul is elérhető, több mint kétszázezren keresték fel.A kampány videoklipjét több mint egy millióan látták, a facebook-oldalt (www.facebook.com/GenerationAwake) pedig csaknem tizenhárom ezren kedvelik.A kampányt kimondottan az Európai Unióban élő városi fiatalok és családjuk megszólítására alakították ki. Az erőforrás-hatékonyság jelentőségének tudatosítása mellett cél a szokások megváltoztatásának ösztönzése is.

  További információ

   

   

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2012/05/22  |Az oldal tetejére