Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Képregény-kiállítás és party az antirasszista világnapon az Európa Pontban
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
Időpont: 2011/03/21

A tizenegy éve Magyarországon is megrendezésre kerülő és egyre nagyobb figyelmet kapó antirasszista világnap idén március 21-én a képregénnyel, a karikatúrával és a humorral szövetkezik, hogy felhívja a figyelmet diszkrimináció abszurditására.

  Képregény-kiállítás és party az antirasszista világnapon az Európa Pontban

  Időpont: március 21. hétfő, 19.00

  Helyszín: Európa Pont (Millenáris Park, 1024 Budapest, Lövőház u. 35.)

  Március 21. az antirasszizmus világnapja. A napot 1966-ban jelölte ki az ENSZ emléket állítva az 1960-as dél-afrikai, vérfürdőbe torkollott apartheidellenes demonstráció 69 áldozatának. Az antirasszista világnap a kultúrák egymás mellett élésének szükség- és törvényszerűségét hirdeti, elősegíti egymás jobb megismerését és elfogadását, továbbá megemlékezik azokról, akik a rasszizmus elleni harcnak szentelték életüket.

  A Comics Against Racism egy olyan olasz-francia-német bázisokon nyugvó kezdeményezés, mely a maga eszközeivel, ám az agitprop sémáit elkerülve igyekszik reflektálni a rasszizmusra, a diszkrimináció különböző megnyilvánulásaira. A kiállítás, amely az Európai Bizottság Alapvető Jogok és Állampolgárság Programjának támogatásával jön létre, a Zene a Rasszizmus Ellen kampány meghívására érkezik az antirasszista világnapra, melyet rövidfilm-vetítés és a természetesen zene követ.

  Program

  19.00 - Megnyitó és sajtótájékoztató

  Lőrincz Marcell – Szubjektív Értékek Alapítvány (Foundation of Subjective Values)

  Neil Clarke - Minority Rights Group

  19.30 - We Are Here - rövidfilmek

  A Szubjektív Értékek Alapítvány által szervezett We Are Here digitális média projekt egy platform alá gyűjti mindazon művészeket, vizuális médiával foglalkozó embereket, akik szembe mernek nézni a mindennapokkal, felemelik szavukat a jogtiprások ellen, képekbe öntik életük fontos pillanatait, identitásukat, álmaikat, vágyaikat. Az általuk készített munkákból látható egy összeállítás.

  Részletesen: http://www.wearehere.tv/

  20.00 – 22.00  - Live Act Folk

  Dj Dermot (Irie Maffia Soundsystem)

  További információ

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2011/03/18  |Az oldal tetejére