Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


50 év integráció - Hőgyész
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
Időpont: 2007/12/01

„Európa következő 50 éve rajtad is múlik!" mottóval ötvenhét magyarországi településen szervez civil fórumokat és egyéb kapcsolódó rendezvényeket a Római Szerződések aláírásának ötvenedik évfordulója alkalmából az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a magyar kormány. Az eseménysorozat jó alkalmat teremt a települések jövőjéről szóló lakossági beszélgetésekhez.

  50 év integráció - Hőgyész

  A program Hőgyészen, december 1-én
  Művelődési Ház

   

  14.00 – 16.00  Vendéghívogató

  - „Közösen az európai úton” társ-önkormányzatok bemutatkozása, vándorkiállítás

  Gyermekrajz kiállítás, Helyi, térségi turisztikai standok, háziasszonyok standja

  „Finom falatok a konyhából, régi ízek kóstolója”, „Helyi ételkülönlegességek ajánlása

  15.00 „Mit tudok az EU-ról?” – játékos gyermekvetélkedő a társ-önkormányzatok csapatainak. Helyszín: Polgármesteri Hivatal

  15.00 EU Fórum „A turizmus jövője Hőgyészen”

  Vendégek: Sárdi Árpád, Wiesner György DDRIB, Tourinform Iroda Tamási: Örmény János

  16.30 Kerekasztal beszélgetés

  „Tanuljunk az Írektől” – Hőgyész fejlesztésének lehetőségei az EU-s pályázatokon keresztül

  Meghívott vendégek: Harangozó Gábor EU képviselő, Öexc. Martin Greene nagykövet úr, Írország

  Hőgyész eredményei és lehetőségei Magyarországon

  Előadó: Gyetvai László polgármester

  18.00 Ünnepelj velünk

  Záróest a Művelődési Ház nagytermében

  Program:

  Kegye János pánsípművész és Celtic Sunrise ír tánckar fellépése, táncház a helyi hagyományőrző csoportok közreműködésével

  Születésnapi torta felszeletelése

  Tűzijáték - örömóda

   

  50 év integráció - 50 helyszínen

  Az "50 év integráció 50 helyszínen" - elnevezésű országos rendezvénysorozat az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a magyar kormány közötti együttműködés keretében jött létre. Célja, hogy alkalmat teremtsen a települések jövőjéről szóló lakossági beszélgetésekhez, ahhoz hogy az érdeklődők szűkebb környezetük fejlesztéséről, a gondok megoldásáról az európai értékek és politikák szemszögéből folytassanak vitát.

  A lakossági fórumokat és kerekasztal-beszélgetéseket szórakoztató kulturális programok színesítik. Az előadók között európai parlamenti képviselők, európai uniós szakértők, valamint a helyi üzleti közösség és a diplomáciai testület képviselői egyaránt részt vesznek.

  A rendezvénysorozatra a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez tartozó Központi Pénzügyi és Szerződéskötő Egység írt ki nyílt pályázatot - ennek alapján választották ki azt az ötvenhét önkormányzatot, amely európai uniós forrásból tarthatja meg a rendezvényeket ez év októberében és novemberében. A jelentkezők több környező önkormányzattal együttműködve adhatták be pályázatukat, a legfontosabb feltétel az volt, hogy összterületükön a lakosság legalább ötvenezer ember legyen. 10 nyertes csoport került kiválasztásra, ők összesen 57 településen csaknem 1 millió lakost képviselnek. A támogatás maximális mértéke pályázatonként 3 millió Ft (12 ezer Euró), a projekt keretében összesen 29 millió Ft-ot osztanak szét.

  A pályázat alapját képező, négy évre szóló együttműködési megállapodás, amelyet a magyar kormány az Unió kommunikációs és információs politikájának végrehajtása érdekében kezdeményezett, 2007. május 11-én lépett életbe. A partnerség alapja közösen meghatározott kommunikációs stratégia, amelyet a Külügyminisztérium Kommunikációs és Közkapcsolati Főosztálya, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája fogalmazott meg. A pénzügyi eszközöket az Európai Bizottság adja, a pénzügyi lebonyolításért a Nemzeti Fejlesztési Központi Pénzügyi és Szerződéskötő Egysége felel.

  További programok:

  Eseménynaptár

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2010/10/30  |Az oldal tetejére