Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Mi köze az EU-nak a Hortobágyhoz?
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
A publikálás dátuma: 2013/02/22

Ezt is megtudhatja Az én Európám című, most induló uniós tájékoztató kampányból.

 

  Mi köze az EU-nak a Hortobágyhoz?

  Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, Magyarország Külügyminisztériuma és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája – a 2004-es EU-csatlakozás óta először – tájékoztató kampányt indít Magyarország európai uniós tagságáról. Az én Európám című kampány kiemelt üzenete, hogy magyarnak és európainak lenni nem kizárja, hanem éppen ellenkezőleg: kiegészíti, erősíti egymást, hogy „európaiként magyarok – magyarként európaiak” vagyunk.

  A kampány felhívja a figyelmet az EU-tagság előnyeire, amelyeket sokan már természetesnek tekintenek, vagy nem is ismernek, illetve indirekt módon felteszi a kérdést: Mi lenne, ha nem lenne Európai Unió? Ez különösen aktuális az új, 2014–2020-as időszakra szóló uniós költségvetési keret elfogadásának idején, valamint a polgárok európai évében.

  A kampány fő elemei

  Két rövid tévéreklám 50 másodpercben jeleníti majd meg a kampány lényegét, a magyar, illetve az EU-hoz köthető elemeket, Magyarország természeti értékeinek védelmét, illetve a vállalkozások támogatását helyezve a középpontba.

   

  Kiemelt hangsúlyt kap az online jelenlét a www.azeneuropam.hu honlapon, valamint a hasonló nevű Facebook-oldalon. A kampány egyik fő eleme a honlapon elhelyezett, személyre szabott EU-kalkulátor. Ez egy olyan interaktív infografika, melynek segítségével a felhasználó néhány adat, preferencia megadása után egy személyre szabott adatsort, szemléltető ábrát kap arról, hogy az ő életében például milyen módon van jelen az Európai Unió.

  Az internetes és televíziós kampány mellett a rádióhallgatók rövid üzenetek formájában is találkozhatnak majd az EU-val kapcsolatos információkkal.

  A fiatalok közvetlen megszólítása érdekében középiskolai és egyetemi rendezvényeket tartunk, amelyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a diákok az EU és a kormányzat képviselőivel, valamint szakértőkkel beszélgessenek az Európai Unióval kapcsolatos tapasztalatokról, lehetőségekről, az európai és nemzeti identitás kapcsolatáról.

  A budapesti, győri, miskolci, szegedi és szombathelyi egyetemi beszélgetéseken mások mellett vendég lesz Martonyi János külügyminiszter, Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője, valamint Győri Enikő, EU-ügyekért felelős államtitkár.

  A középiskolákban tartandó rendezvények Budapesten, Egerben, Kecskeméten, Székesfehérváron és Pécsen lesznek.

  A Mi lenne, ha nem lenne Európai Unió? témájú vitafórumokat, panelbeszélgetéseket az egyetemeken Bakos Piroska, az MTVA munkatársa, egykori EU-elnökségi szóvivő, a középiskolákban pedig Váczi Gergő, a TV2 munkatársa vezeti.

  További információ

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2013/03/05  |Az oldal tetejére