Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Vegyen részt Ön is az uniós vitában!
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
A publikálás dátuma: 2012/09/21

Az Európai Bizottság politikusai az Unió számos városába ellátogatnak, hogy meghallgassák, miként vélekednek az európai polgárok az őket megillető jogokról és az Európai Unió jövőjéről.

  Vegyen részt Ön is az uniós vitában!

  José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke széles körű vitát kezdeményezett  a gazdasági és monetáris unió elmélyítésére irányuló javaslatairól és egy, a társadalom támogatását élvező, valódi politikai unió létrehozásáról.

  Mint mondta, ezt a vitát társadalmainkban, a polgárokkal közösen kell lefolytatni. Erre a felhívásra reagálva a Bizottság az elkövetkező 15 hónapban vita- és párbeszédsorozatot szervez, melynek keretében az európai döntéshozók az Unió minden országába ellátogatnak, hogy megismerjék a lakosság véleményét. Az első rendezvényre szeptember 27-én, a spanyolországi Cádizban fog sor kerülni több európai biztos, köztük Viviane Reding, az alapvető jogok biztosának részvételével.

  Most Önnek is alkalma nyílik, hogy uniós politikusokkal közvetlenül eszmecserét folytasson arról, miként látja jogai érvényesülését, milyennek szeretné látni a jövő Európáját, és hogy milyen elvárásai vannak az Európai Unióval szemben.

  A polgárokkal folytatott párbeszédben mindenki részt vehet, és a rendezvényeket élőben közvetítjük az interneten. Ebben a széles körű társadalmi eszmecserében részt fognak venni helyi, regionális és országos szinten megválasztott politikusok is.

  A vitasorozat a polgárok európai évének is szerves részét képezi: 2013-ban az európai polgárok jogai kiemelt figyelmet fognak kapni.

  Az Ön véleménye befolyással lesz a Bizottság jövőbeli javaslataira, amelyek az uniós polgárokat megillető jogok erősítését és maradéktalan érvényesülését célozzák majd.

  A Bizottság kíváncsi az Ön véleményére. Ossza meg velünk álláspontját.

  Mit értünk „európai polgárság” alatt?

  Nem csak állampolgárok, hanem egyben az Európai Unió polgárai is vagyunk. Túl a saját országunk által garantált jogainkon, az uniós szerződések és az EU Alapjogi Chartája is biztosít számunkra jogokat.

  A legjobb példa erre az, hogy az uniós polgárok beutazhatnak a 27 tagállam bármelyikének területére, ott letelepedhetnek, munkát vállalhatnak, és fogyasztóként is ugyanazok a jogok illetik meg őket, mint az adott ország állampolgárait.

  További információk

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2012/09/27  |Az oldal tetejére