Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Fókuszban az uniós támogatásban részesülő projektek
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
A publikálás dátuma: 2012/07/17

Induljon Ön is fotópályázatunkon, és nyerjen 1000 euró értékben fotós felszerelést és két személyre szóló jutalomutat Brüsszelbe. Készítsen fényképet uniós támogatással megvalósuló projektekről, és küldje be nekünk fotóit.

  Fókuszban az uniós támogatásban részesülő projektek

  Fotósok, figyelem! Most induló fotópályázatunkon mindenki megmutathatja tehetségét, ha fényképet készít arról, hogyan segíti a gyakorlatban az uniós finanszírozás a régiók fejlődését.

  A fényképeken olyan projekteket kell megörökíteni, amelyek az Európai Regionális Fejlesztési Alapból vagy a Kohéziós Alapból részesülnek támogatásban. A fotón látszania kell a projekttáblának, mely feltünteti a támogatással kapcsolatos információkat és az uniós zászlót.

  A két említett uniós alapból biztosított források az Európai Unió kevésbé fejlett régióinak hivatottak segíteni abban, hogy felzárkózzanak, és meg tudjanak felelni a világgazdaság globalizációjából eredő kihívásoknak. A támogatást a kedvezményezettek egyebek mellett a helyi munkavállalók szakképzésére, a vállalkozói tevékenység ösztönzésére, az infrastruktúra fejlesztésére és a környezet védelmére fordíthatják.

  Pályázni két külön kategóriában lehet. Az egyikben az uniós regionális támogatásban részesülő szervezetek munkatársai indulhatnak, a másikban pedig azok az EU területén élő magánszemélyek, akik – a lakhelyükön vagy másutt – tanúi ilyen projektek létrejöttének. Ha sikerült Önnek is kedvet csinálnunk a versenyhez, kérjük, iratkozzon fel a Facebookra, ha még nem tagja a közösségi hálózatnak.

  Ha ezt megtette, a következő lépés az, hogy kiválasztja a megörökíteni kívánt projektet: ez saját lakóhelyén megvalósuló kezdeményezés éppúgy lehet, mint egy másik régióban indított projekt.

  Az ősz folyamán kategóriánként két győztest hirdetünk. Az egyiküket közönségszavazás útján választjuk ki: az online szavazólapokat augusztus 27. és szeptember 7. között lehet kitölteni és beküldeni. A másik győztest zsűri választja majd ki. A pályaművek elbírálásakor az esztétikai minőség és a kreativitás mellett szempontot jelent az is, milyen szorosan kötődik a kép az EU regionális szakpolitikájához.

  Minden győztes 1000 euró pénzjutalomban részesül, mely fotós felszerelés megvételére szolgál, továbbá kétszemélyes jutalomutazást nyer Brüsszelbe, a régiók és városok európai hetére  (október 8–11.).

  Érdemes tehát Önnek is nyitott szemmel járnia, és magával vinnie fényképezőgépét, akár belföldön, akár külföldön tölti a nyarat. Képeivel augusztus végéig indulhat fotópályázatunkon.

  Versenykiírás a Facebookon

  Az EU regionális politikájáról bővebben

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2012/07/25  |Az oldal tetejére