Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


„Az 1992-es generáció” – pályázat az egységes piac létrejöttének 20. évfordulója alkalmából
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
A publikálás dátuma: 2012/04/24

Ha 1992-ben születtél, Te is indulhatsz a pályázaton. Jelentkezni szeptember 9-ig lehet, mégpedig olyan alkotással, amely arról szól, mit is jelent az európai egységes piac a Te generációdnak.

  „Az 1992-es generáció” – pályázat az egységes piac létrejöttének 20. évfordulója alkalmából

  Az egységes piacnak köszönhetően Európában ma már minden különösebb nehézség nélkül utazhatunk külföldre, függetlenül attól, hogy üdülés, tanulás, munkavállalás, letelepedés vagy vásárlás a célunk.

  Az egységes piac megteremtése több száz technikai, jogi, illetve adminisztratív akadály megszüntetését tette szükségessé, ami gazdasági növekedést eredményezett, és közel 2,8 millió új munkahely létrejöttét segítette elő a kezdetektől eltelt húsz év során.

  A Bizottság tudni szeretné, hogyan látják az egységes piac szerepét, jelentőségét azok, akik az egységes piac létrejötte óta nőttek fel, ezért versenypályázatot indít az 1992-ben született fiatalok számára.

  A pályázatra olyan alkotásokkal lehet jelentkezni, amelyek a pályázó szemszögéből, illetve tapasztalatai alapján mutatják be, hogyan befolyásolja az egységes piac az egyes emberek életét. A pályamű lehet videó, okostelefonos alkalmazás, fénykép, animációs film vagy esszé, a választható témák pedig a következők:

  • oktatás és állampolgárság;
  • munkavállalás és vállalkozás;
  • kultúra és szabadidő;
  • a fogyasztók és a környezet.

  A pályázaton bárki részt vehet, nem kell hozzá tapasztalt fotó-, film- vagy képzőművésznek lenni. „Az 1992-es generáció” webhely számtalan gyakorlati tanáccsal látja el a pályázni kívánókat.

  Célunk az, hogy olyan alkotások szülessenek, amelyek kifejezik, mit jelent a pályázóknak az egységes piac, és mit várnak tőle a jövőben.

  Hogyan lehet pályázni?

  Pályázni egyénileg vagy csoport tagjaként lehet, egy vagy két pályaművel. Utóbbi esetben a pályaműveknek különböző formátumúaknak kell lenniük.

  A beküldési határidő szeptember 9. A beküldést azonban nem érdemes halogatni, ugyanis a határidő előtt havonta díjat sorsolunk ki az adott hónapban beérkezett pályaművek beküldőinek körében.

  A zsűri 20 döntőst fog kiválasztani, akik mindannyian meghívást kapnak az októberi díjátadó ünnepségre Brüsszelbe, ahol átvehetik majd jutalmukat. A díjak között lesz Európa-szerte érvényes vasúti bérlet, digitális fényképezőgép, iPod, vásárlási utalvány és még sok minden más.

  A díjátadó ünnepség részét képezi majd annak az október 15–20-i brüsszeli konferenciának, amelynek részvevői azt fogják megvitatni, hogyan lehet a határok nélküli európai belső piacot továbbfejleszteni.

  A Bizottság ezen túlmenően további javaslatok kidolgozását tervezi, hogy teljes mértékben elhárítsa az emberek, a szolgáltatások és az áruk szabad mozgását hátráltató akadályokat Európában. Az uniós intézmény tavaly áprilisban már előterjesztett 12 kiemelt intézkedést ebből a célból.

  További információ

   

   

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2012/05/07  |Az oldal tetejére