Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Indul a vita az egységes piac új stratégiájáról
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
A publikálás dátuma: 2010/10/22

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete meghívja Önt sajtótájékoztatóval egybekötött szakmai találkozójára, amelynek témája az Európai Egységes Piaci Intézkedéscsomag (Single Market Act).
Helyszín: az Európai Unió Háza, Budapest,Deák Ferenc u. 15. I. emelet
Időpont: 2010. október 27. szerda, 15 óra

  Indul a vita az egységes piac új stratégiájáról

  A találkozót megnyitja: Dr. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője.
  Előadást tart és a kérdésekre válaszol: Gábor Barbara, az Európai Bizottság Belső Piaci Főigazgatóságának szakértője.

  Az eseményen való részvétel ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük jelezze Jaeger Norbertnél a norbert.jaeger@ec.europa.eu email-címen.

  A gazdasági válságot követően az Európai Bizottság sürgető feladatának érzi, hogy fellépjen a belső piac növekedési lehetőségeinek jobb kiaknázása érdekében, és biztosítsa, hogy ez a lépés egyben több munkahelyet teremtsen majd Európa-szerte. Európa egységes piacának sikere a tagállamok gazdasági sikerének záloga. Ezzel egy időben Válaszolni kell egyúttal az európai állampolgárok - dolgozók, befektetők és fogyasztók - szükségleteire, akiknek a krízis következtében megrendült a bizalma a piacokban és a belső piacban egyaránt.

  Az Európai Bizottság október 27-én jelenti be Európa-szerte a belső piac egészét érintő program indítását. Az Európai Egységes Piaci Intézkedéscsomag (EEPI) politikai programot javasol , melynek célja, hogy a növekedési potenciált feltárja és erősítse a bizalmat a társadalmi fejlődést elősegítő intézkedésekkel. A kezdeményezések a belső piac kulcsfontosságú szereplőit: a vállalatokat, a dolgozókat és a fogyasztókat célozzák. Az EEPI egy, a párbeszéden és egymás meghallgatásán alapuló új munkamódszerre épít.

  A kezdeményezés alapját Barroso elnök 2009-es Politikai Irányvonalai képezik, mely dokumentum átfogóan foglalkozott az egységes piac hiányosságaival. Mario Monti jelentésében is megjelennek hasonló gondolatok, ő "integrációs fáradtságról" beszél, és új belső piaci stratégiát sürget, míg a Grech-jelentés , mely az Európai Parlament álláspontját tükrözi, arra figyelmeztet, hogy a piaci integráció Európában nem visszafordíthatatlan folyamat.

  Október 27. és 2011. február vége között az EEPI-ről széleskörű vita indul Európa-szerte, melyben részt vesznek a nemzeti parlamentek, regionális és helyi önkormányzatok, a civil társadalom, szakszervezetek és valamennyi érintett szakmai testület képviselői. A kezdeményezéseket 2012. december 31-ig kell a gyakorlatba átültetni, mely dátum egyben az 1992-es Európai Egységes Piaci Program 20 éves évfordulóját fémjelzi.

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2010/11/05  |Az oldal tetejére