Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Három helyszínen zajlott az EU-s fesztiválszezon
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
A publikálás dátuma: 2010/05/17

Az esélyegyenlőség napját és az Európai Unió születésnapját az idén összesen három – két fővárosi és egy pécsi – fesztivállal ünnepelték meg Magyarországon az EU intézményei.

  Három helyszínen zajlott az EU-s fesztiválszezon

  Május 8-án, szombaton napközben a budapesti Millenárison tartotta az Európai Bizottság az Esélyegyenlőség Napja Fesztivált. Délután a Duna túlsó partján, az Erzsébet téren is beindultak a programok az Európa Napi Utcafesztiválon, hogy aztán vasárnap Pécsett egy hasonló rendezvénnyel záruljon a hétvégi EU-s fesztiválszezon. A rendezvényeken olyan előadók lépnek fel mint a Kaláka, a Heaven Street Seven, Molnár Ferenc Caramel, Kovács Kati és a Qualitones valamint az osztrák !Deladap együttes. (A programokról bővebben: Millenáris, Erzsébet tér, Pécs)

  A fesztiválokon az európai értékek által ihletett zenei programok mellett több tízezer érdeklődő kapott betekintést abba is, hogy az Európai Unió intézményei és azok partnerei milyen sokféle módon igyekeznek az állampolgárok segítségére lenni a mindennapokban Magyarországon. Az Erzsébet téri fesztiválon jelen volt például az országszerte 17 ügyfélszolgálati irodát működtető Europe Direct EU-információs hálózat, a tanulmányi ösztöndíjakat koordináló Tempus Közalapítvány, a külföldi munkalehetőségek kihasználásához segítséget nyújtó EURES hálózat, az EU-tagállamok magyarországi kulturális intézeteit tömörítő EUNIC, az EU kis- és középvállalkozásokat támogató hálózata, az Enterprise Europe Network és sokan mások.

   

   

   

   

   

  További információ

  Az Európa Napról és a Schuman-nyilatkozatról

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2010/10/30  |Az oldal tetejére