Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Képzelj el egy új világot
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
A publikálás dátuma: 2009/11/11

Halász Dániel magyar fotós nyerte meg a kreativitás és innováció európai éve (2009) keretében „Képzelj el egy új világot!” címmel megrendezett fotópályázatot. A közönségdíjat is magyar fotós szerezte meg Szabó Balázs személyében.

  Képzelj el egy új világot

  A kreativitás és innováció európai éve (2009) keretében, „Képzelj el egy új világot!” címmel júniusban meghirdetett fotópályázatra 1500 fotós 5000 fényképet küldött be az Európai Bizottsághoz. A megmérettetésen valamennyi uniós tagállam, tagjelölt ország, illetve Izland, Liechtenstein és Norvégia fotósai – profik és amatőrök egyaránt – részt vehettek, a jelentkezés nem volt korhatárhoz kötve. A fotósok feladata olyan eredeti alkotás benyújtása volt, amelyen keresztül kifejezik, hogyan vizionálják az „új világot”, és mit jelent számukra a kreativitás és az innováció.

   

  Első helyen a magyar Halász Dániel „Képzeletbeli napló” (Imaginary Diary) portfoliója végzett, amely olyan képekből álló komplex portfolió, amelyek nagy hatással alkalmazzák a képeslapok stílusjegyeit. Arra emlékeztet minket, hogy eljövendő világunkat nehéz elválasztani múltunktól, és érdemes lehet átgondolnunk, miként értelmezzük a haladás fogalmát.

  A második helyezettnek járó díjat James Naylor (Egyesült Királyság) kapja „A 2109-es osztály” c. portfoliójáért. a harmadik helyet Vincent Bitaud (Franciaország) szerezte meg „Az autómentes város” (Car(e)less City) c. portfoliójával.

  Halász Dániel „Képzeletbeli napló” (Imaginary Diary) portfoliója
  A közönségdíjat a Magyar Szabó Balázs „Hősök” (Heroes) c. képe kapja. Az alkotást a zsűri által előválogatott 30 fotó közül az európai közönség választotta ki október folyamán, online szavazással, amelyre a „Képzelj el egy új világot!” honlapon nyílt lehetőség.
  Szabó Balázs Hősök (Heroes) c. képe
   

   

  A négy nyertes mindegyike fotósfelszerelést kap, amelynek értéke összesen 15.000 euró. A díjazottak továbbá meghívást kapnak a kreativitás és innováció európai évének Stockholmban megrendezésre kerülő, decemberi záróeseményére.

  A díjazott képeket a Berlaymont épület előtti téren és az épület felvonóiban is kiállítják.

  A győztes fotók a verseny hivatalos honlapján tekinthetők meg: www.imagine2009.eu

  A kreativitás és innováció európai évének hivatalos honlapja: http://create2009.europa.eu

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2010/10/30  |Az oldal tetejére