Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Európa a klímaváltozás ellen – budapesti programok
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
A publikálás dátuma: 2009/09/21

Szombaton Margot Wallström, a Bizottság alelnöke és a brit Editors együttes együtt kampányolt Budapesten, hogy a klímavédelem jeletőségére hívják fel a figyelmet. Vasárnap és kedden kerékpáros felvonulásokat támogat a Bizottság képviselete az európai mobilitási hét alkalmából.

  Európa a klímaváltozás ellen – budapesti programok

  Az Európai Bizottság és az MTV Networks International július 15-én indította útjára a "Play to stop – Europe for Climate" elnevezésű, hat hónapig tartó kampányt, amelynek célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az éghajlatváltozás veszélyeire, és egyúttal mozgósítsa őket a decemberben, Koppenhágában tartandó klímakonferencia előtt.

  11 tagállam számos rendezvénnyel csatlakozott a kampányhoz. Stockholmban, Budapesten és Koppenhágában koncerteket tartanak, az MTV kiemelten foglalkozik műsoraiban az éghajlatváltozással, a kampány interaktív weboldalán pedig bárki elmondhatja a véleményét a témában. Budapesten szeptember 19-én este az Editors lépett fel. Az esemény alkalmából hazánkba látogatott Margot Wallström alelnök, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért és kommunikációért felelős biztosa is, akivel az esti program előtt diákok beszélgettek a klímavédelemről, majd hasonló témában közös fórumot tartott civil szervezetek előtt Szili Katalinnal, a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács tiszteletbeli elnökével.

  Szeptember 20-án, a budapesti autómentes napon a Kerékpáros Magyarország Szövetség biciklis felvonulását támogatta az Európai Bizottság.

  A programok ezzel még nem értek véget. Szeptember 22-én lesz a hagyományos Critical Mass kerékpáros felvonulás őszi felvonása Budapesten, amelynek ez alkalommal rendhagyó módon külön, kisgyerekeknek szervezett része is lesz. A 'Kidical Mass' fantázianevű megmozdulás a budapesti dán nagykövetség által a VAM Design Centerben (Király utca 26.) megrendezett, Dreams on Wheels című kiállításhoz kapcsolódik, és a Bizottság magyarországi képviselete is támogatja.

  További információ
  Play to Stop
  Európai mobilitási hét – blog
  Mobilitási hét – videók

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2010/10/30  |Az oldal tetejére