RÓLUNK
House

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Kovács: az EU a fiatalokról szól
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
A publikálás dátuma: 2009/05/18

A fiataloknak sem lehet "tök mindegy", hogy kik ülnek az Európai Parlament padsoraiban, hiszen az EU főként a fiatalokról szól, értük van, nekik teremt jobb életet – mondta el Kovács László, az Európai Bizottság tagja egy ifjú választó által készített interjúban. Hallgassa meg az interjút itt!

  Kovács: az EU a fiatalokról szól

  A fiatalok részvétele a június 7-i európai parlamenti választásokon különös jelentőséggel bír Kovács László, az Európai Bizottság adó- és vámügyekért felelős tagja szerint. A biztos elmondta: a mai 18-20 éves korosztály tagjai még sok évtizedig fognak az EU állampolgáraiként élni, így számukra kiemelkedően fontos, hogy kik, és milyen döntéseket fognak hozni az Európai Parlamentben (EP) az EU költségvetéséről vagy általános stratégiájáról. Még ennél is közelebbről érinti a fiatalokat, hogy az EP által elfogadott jogszabályok már ma is érezhetően és pozitívan befolyásolják az életüket, például a mobiltelefonálás vagy a légiközlekedés egyre csökkenő költségein keresztül.

  Háttér

  A három perces rádióinterjú célja az európai parlamenti választásokon való részvétel népszerűsítése a magyar fiatalok körében.

  Az Európai Bizottság Kommunikációs Főigazgatósága kezdeményezésében a biztosi kabinetekben gyakorlatukat töltő fiataloknak lehetőségük volt anyanyelvükön meginterjúvolni biztosukat a közelgő európai parlamenti választásokról.

  A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok által készített, fiataloknak szóló amatőr interjúkban közelebb hozzuk az Európai Uniót és az európai választásokat a fiatal szavazókhoz, és felhívjuk figyelmüket a választójog gyakorlásának fontosságára saját jövendő életük alakítása szempontjából.

  Kovács Lászlóval az interjút Béndek Julianna, 25 éves, újságírói gyakorlattal nem rendelkező jogász készítette, aki 2009. márciustól júliusig tevékenykedik a kabinetben mint gyakornok.

   

  ISMERI MÁR?
  ÁTSZ

  Az Állampolgárok Tanácsadó Szolgálata (ÁTSZ)

  A szolgálat ingyenes és személyre szabott tanácsot ad Önnek az Unión belüli jogairól – mindezt az Ön nyelvén és egy héten belül. Bővebben...


  TUDTA-E?
  Europe Direct

  … hogy Europe Direct néven az ország 17 városában működnek olyan tájékoztató irodák, ahol bárki ingyenesen választ kaphat az EU-val kapcsolatos kérdéseire?

  Bővebben...


  Utolsó frissítés: 2009/12/12  |Az oldal tetejére