Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Európai Ifjúsági Károly-díj: Új határidő a pályázatok benyújtására!
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
A publikálás dátuma: 2009/01/26

Az Európai Ifjúsági Károly-díj pályázatainak új benyújtási határideje 2009. február 16., így még több pályázó vehet részt a második alkalommal meghirdetett versengésben. Tavaly magyar pályázó nyerte az elismerést.

  Európai Ifjúsági Károly-díj: Új határidő a pályázatok benyújtására!

  Az Európai Ifjúsági Károlyi-díj azokat a 16 és 30 év közötti fiatalokat célozza meg, akik olyan európai szintű projektekben vesznek részt, amelyek elősegítik egymás kölcsönös megértését Európában.

  Az Európai Parlament és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány által meghirdetett verseny helyezettjei 5000, 3000, illetve 2000 euró támogatást nyerhetnek el olyan, már létező programokra, melyek előmozdítják a közös európai identitás és integráció gondolatát. Az Európai Unió 27 tagállamának nemzeti győztesei meghívást kapnak az Aachenben (Németország) 2009. május 19-én megrendezésre kerülő díjkiosztó ünnepségre.

  A nyertes pályázatok példaként szolgálhatnak az Európában élő fiatalok számára, valamint elősegítik az európai és nemzetközi kölcsönös megértést. A szervezők főként gyakorlati példákat keresnek arra, hogy mi, európaiak hogyan tudunk együtt élni. A projektek irányulhatnak különféle ifjúsági események, csereprogramok megszervezésére, vagy közösségi léptékű internet-projektekre.

  Tavaly magyar nyertes

  Tavalyi a magyar Diákok Határok Nélkül program nyerte el az első Európai Ifjúsági Károly-díjat. A projektnek köszönhetően minden évben több mint száz romániai, szlovákiai, magyarországi, ukrajnai és más országból származó középiskolás diák találkozik, hogy európai kérdésekkel foglalkozó vezetőképző foglalkozáson vegyen részt. A második és harmadik díjat egy brit és egy görög program részére ítélte oda a zsűri.

  A pályázattal kapcsolatos információk az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodájának honlapján is elérhetők, a Verseny az Európai Ifjúsági Károly-díjért ikonra kattintva.

  A pályázatok benyújtásának új határideje 2009. február 16.

  Jelentkezés:
  http://cyp.adagio4.eu/
  Az EP budapesti tájékoztatási irodájának honlapja:
  www.europarl.hu

  További információ:
  Lővei Andrea
  sajtóattasé
  Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodája
  Tel: (1) 4113552
  E-mail: andrea.lovei@europarl.europa.eu
  Nikos Salliarelis
  Tel: 0032-498-983326
  E-mail: nikos.salliarelis@europarl.europa.eu

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2010/10/30  |Az oldal tetejére