RÓLUNK
House

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Natali-díj: uniós pályázat újságíróknak
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
2008/05/14

Az Európai Bizottság az idén is meghirdette 50 ezer euró összdíjazású pályázatát olyan újságírók számára, akik munkájukkal az emberi jogok, a demokrácia és a fejlődő országok ügyét szolgálják. Pályázni június 30-ig lehet írott vagy audiovizuális anyagokkal – magyar nyelven is.

  A Natali-díjat 1992-ben alapította az Európai Bizottság, és mára a világ minden újságírója pályázhat rá – tavaly mintegy 1500-an jelentkeztek 164 különböző országból. Technológiai megkötöttség nincs: pályázhatnak a nyomtatott és az online sajtó valamint a televíziók és rádiók munkatársai is.

  Kisfilm a díjról az EUtube-on

  Jelentkezni a díj honlapján lehet (www.nataliprize2008.eu) 2008. június 30-ig. A díjátadásra novemberben kerül sor Louis Michel, a Bizottság fejlesztéspolitikáért és humanitárius segítségért felelős tagjának jelenlétében a strasbourgi Európai Fejlesztéspolitikai Napok rendezvénysorozaton.

  A pályázat nyertesei összesen 50 ezer eurónyi díjazásban részesülnek földrajzi régiónként (Afrika, Európa, Észak-Afrika és Közel-Kelet, Ázsia, Amerika és Karib-térség) egyenlő elosztásban.

  Az idén a pályázat lebonyolításához a Bizottság két világszerte elismert újságíró-szervezettel társult. Az idei partnerek:

  További információ:

  Tudjon meg mindent a Natali-díjról a díj honlapján!

  ISMERI MÁR?

  Eurojus: ingyenes jogi tanácsadás európai ügyekben

  A szolgálat ingyenes tájékoztatást nyújt a hozzá forduló állampolgároknak minden olyan ügyben, mely az Európai Unió közösségi jogára, illetve annak alkalmazására vonatkozik. Egyéb…


  TUDTA-E?
  EU Bookshop

  … hogy az EU Bookshop segítségével bárki térítésmentesen rendelhet egy példányt az Európai Unió intézményeinek legtöbb kiadványából?

  Egyéb…


  Utolsó frissítés: 2008/06/04  |Az oldal tetejére