Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Magyar kampány nyerte az Európai fogyasztóvédelmi díj különdíját
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
A publikálás dátuma: 2008/03/13

Különdíjjal jutalmazta a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szervezete (FEOSZ) gyerekeknek szóló fogyasztóvédelmi kampányát Meglena Kuneva európai biztos a fogyasztók európai napjának alkalmából először megrendezett európai fogyasztóvédelmi kampányok versenyén.

  Magyar kampány nyerte az Európai fogyasztóvédelmi díj különdíját

  Az első díjat a versenyben Finnország nyerte egy olyan interaktív internetes játékért, amely megtanítja a fiatal fogyasztókat online vásárlókként meglévő jogaikra és felelősségeikre. Az európai győztest a legjobb nemzeti fogyasztóvédelmi kampányok köréből választották, amelyek a témák lehető legszélesebb palettáját ölelték fel – a pénzügyi szolgáltatásoktól a légi utasok jogain át az sms-kölcsönökig, az online vásárlástól az élelmiszerekre vonatkozó tájékoztatáson keresztül a gyermekek mint fogyasztói csoport témaköréig.

  „Az európai polgároknak egyértelmű jogaik vannak, amelyekkel habozás nélkül élniük kell. A piacot a fogyasztók működtetik. A versenynek a fogyasztók adnak lendületet. Ne féljenek tehát választani, váltani, kérdezni és probléma esetén reklamálni." – mondta a díjátadó ünnepségen Meglena Kuneva, az Európai Bizottság fogyasztóvédelemért felelős tagja.

  A verseny győzteseit – a tagállami jelölések alapján - független zsűri válogatta ki, nagyfokú eredetiségük, illetve kampányaik találó volta és hatékonysága alapján.

  A brit kampány futott be a „legeredetibb” kategória első helyezettjeként „Fogyasztói kihívás kvíz”-ével (Consumer Challenge Quiz) – amely a tanulási nehézségekkel küzdő fiatalokat segíti abban, hogy jobban tájékozott és magabiztosabb fogyasztókká váljanak. Írországnak jutott a „legjobb pénzügyi kampányért” járó elismerés egy lakossági pénzügyek intézésére létrehozott honlap kiemelkedő promotálásáért: ennek célja, hogy segítségével a fogyasztók tájékozottabban hozhassák meg pénzügyi döntéseiket. A „gyermekek" kategóriában Magyarország vitte el a pálmát három fogyasztóvédelmi témát feldolgozó országos általános iskolai rajzpályázatával. A zsűri különdíjat is odaítélt Norvégiának iTunes-kampányáért, valamint Észtországnak a felelős hiteldöntések meghozatalára irányuló kampányáért, amelyet egy független bank folytatott.

  További információ a különdíjas magyar kampányról:

  http://ec.europa.eu/consumers/ecd/hungary_en.html

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2010/10/30  |Az oldal tetejére