Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Gimnazisták vették birtokba az Európai Unió Házát
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
A publikálás dátuma: 2008/01/30

A II. Rákóczi Ferenc Gimnázium végzős diákjai látogattak el január 25-én az Európai Bizottság budapesti irodájába, ahol első kézből kaptak tájékoztatást az őket leginkább érdeklő európai kérdésekről: az európai továbbtanulási lehetőségekről és az Unió várható további bővítéseiről.

  Gimnazisták vették birtokba az Európai Unió Házát

  Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete gyakran rendez nyílt napot diákoknak és tanároknak. Ezek célja, hogy a tanulók korszerű technológiák segítségével kapjanak betekintést a tudásalapú társadalom, a nyelvoktatás, a megújuló energiaforrások vagy a környezetvédelem kérdéseibe.

  Január 25-én a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium utolsó éves diákjait látta vendégül az Képviselet – választott témáik az EU jövőbeli bővítései és az európai tanulmányi pályázatok voltak. A diákok kérdéseire Kalmár Szilvia, a Pest Megyei Európai Információs Pont munkatársa válaszolt egy színes, interaktív előadás keretében. A Bizottságnál dolgozó magyar tisztviselők munkájába is bepillanthattak a vendégek a Képviselet munkatársaival folytatott beszélgetések során.

  A gimnázium diákjai egyébként már különösen felkészülten érkeztek a látogatásra, hiszen iskolájukban az európai tanulmányokat az utolsó két évben a tananyag részeként oktatják. A végzős osztály nemrégiben brüsszeli tanulmányúton is részt vett – ennek tapasztalatairól a Képviseleten is beszámoltak.

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2010/10/30  |Az oldal tetejére