Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Ön mit gondol az EU-ról? Mondja el!
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
A publikálás dátuma: 2008/01/24

Jelentkezzen be és iratkozzon fel Ön is a megújult Debate Europe fórumra.

  Ön mit gondol az EU-ról? Mondja el!

  Mit gondol, jó irányba tart az Európai Unió? Érezteti-e hatását az uniós munka ott, ahol erre a legnagyobb szükség van? Vajon túl sokat foglalkozunk-e magától értetődő kérdésekkel, miközben túl kevés figyelmet áldozunk más területekre?

  Itt az alkalom, hogy a fórumra feliratkozva Ön is elmondja nekünk, mit gondol a fenti kérdésekről. A megújult, interaktív Debate Europe honlap január 29-én élő vitával várja az érdeklődőket.

  A fórum megnyitójára közép-európai idő szerint 15.00 és 17.00 óra között kerül sor. A beérkező hozzászólásokat és kérdéseket online fogadja majd az Európai Bizottság több tagja és munkatársa, köztük Margot Wallström kommunikációs, Stavros Dimas környezetvédelmi és Andris Piebalgs energiaügyi biztos.

  A honlapon kialakuló vitákban rendszeresen részt fognak venni a Bizottság tisztviselői annak érdekében, hogy folytonos és tényleges párbeszéd bontakozzon ki az Unió és az európai polgárok között.

  A megnyitó napján a fórum mindenekelőtt a következő három témakört hivatott áttekinteni: Európa jövője, energiaügy English (en) /éghajlatváltozás és kultúrák közötti párbeszéd. Az érdeklődőknek azonban arra is módjuk nyílik, hogy bármilyen más uniós vonatkozású kérdést felvessenek és megvitassanak. Az elkövetkező hónapok folyamán további témakörökkel gazdagodik majd a fórum kínálata.

  A fórum az EU minden hivatalos nyelvén – így magyarul – és katalánul is elérhető. A nyelvi akadályok leküzdésében moderátorok segítenek: ők egy-egy nyelvi csatornát figyelnek, és az izgalmasabb vitákról a többi nyelven is hírt adnak.

  A Debate Europe webhelyet eredetileg 2006-ban hozta létre a Bizottság a demokrácia, párbeszéd és vita célját szolgáló D-terv keretében. A fórumra azóta több mint 1,3 millióan – azaz naponta mintegy kétezren – látogattak el. Ezzel a teljesítménnyel a Debate Europe 2006-ban elnyerte az Európai e-Demokrácia díjat.

  Az új webhely kialakítói arra törekedtek, hogy felhasználóbarát és a legfontosabb kérdések megvitatását jól szolgáló felületet biztosítsanak az érdeklődők részére. A fórum a remények szerint új lendületet ad majd a vitafolyamatnak, és elősegíti, hogy konstruktív párbeszéd bontakozzon ki, melynek révén az európai polgárok maguk is tevékenyen részt vehetnek Európa jelenének és jövőjének alakításában.

  Tovább a fórumba:

  Debate Europe

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2010/10/30  |Az oldal tetejére