Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


A közigazgatási innováció európai díja
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
2013/01/31 - 2013/02/15
Az Európai Bizottság uniós pályázatot indított útjára, melynek keretében az innovatív európai közigazgatási szervek bemutathatják legdinamikusabb, előretekintő kezdeményezéseiket. A pályázattal a Bizottságnak az a célja, hogy elismerésben részesítse az újító ötleteket és a követendő példákat, ezáltal pedig előmozdítsa az innovációt és a modernizációt a közigazgatásban.
 

  Az uniós intézmény összesen kilenc, egyenként 100 ezer euróval járó díjat fog kiosztani a már sikeresen működő és az európai polgárok életében jelentős javulást hozó, innovatív kezdeményezések között. A díjverseny bármely tagállam vagy az EU kutatási keretprogramjában részt vevő ország közigazgatási szervei előtt nyitva áll. Pályázhatnak országos, regionális vagy helyi hatóságok, kormányzati vagy egyéb közfeladatot ellátó szervek, így például minisztériumok, vidéki vagy városi önkormányzatok stb. A kezdeményezésekkel szemben támasztott egyik követelmény az, hogy legalább egyéves és legfeljebb négyéves múltra kell visszatekinteniük. További feltétel, hogy a kezdeményezést vagy programot csakis az azt kidolgozó és alkalmazó szervek nevezhetik a versenyre. Azok a közigazgatási szervek, amelyek már részesültek valamelyik uniós intézmény pénzdíjában ugyanazon kezdeményezés elismeréseképpen, nem vehetnek részt a versenyen.

   A pályázat benyújtásának határideje 2013. február 15.

  A további részleteket itt találja

  European Prize for Innovation in Public Administration

  Welcome to the application site of the European Prize for Innovation in Public Administration!

  The European Prize for Innovation in Public Administration will be awarded to the nine most innovative initiatives run by public authorities from across Europe that are bringing improvements to citizens' lives, helping firms and stimulating research and education.

  With this Prize, the Commission wants to reward excellence and innovation which has the potential to be replicated in other European contexts.

   

   

   

  http://ec.europa.eu/research/innovation-union/index_en.cfm?section=admin-innovators 

  The deadline for submission of applications is 15 February 2013 at 17:00h (Brussels local time).

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2013/01/31  |Az oldal tetejére