Navigációs útvonal


RÓLUNK
Fotó: Horváth Dániel

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete


Európai szociális innovációs versenypályázat
Az oldal elküldése e-mailbenAz oldal elküldése e-mailbenNyomtatható változatNyomtatható változat
2012/12/05 - 2012/12/21

December 21-ig lehet pályázni a Bizottság szociális innovációs díjára. A versenypályázaton minden olyan európai indulhat, aki új megoldást tud javasolni a munkahelyteremtésre, mégpedig jó munkahelyek létrehozására. A legfeljebb három nyertes pályázat egyenként 20.000 eurós jutalomban részesül.

  A versenypályázatot az Európai Bizottság indította Diogo Vasconcelos emlékére. A Bizottság ezzel azt szeretné elérni, hogy minél jobb olyan szociális innovációs megoldások szülessenek, amelyek elősegítik az emberek munkába állását, illetve új típusú munkahelyek létrejöttét.

  Jelenleg több mint 25 millió európainak nincs munkája. Ezenkívül számtalan embernek nincs kilátása arra, hogy rosszul fizetett állása helyett jobbat találjon, és sokan érzik úgy – egyes esetekben nemük, koruk vagy fogyatékosságuk miatt –, hogy a munkaerőpiacon nincs elég lehetőség számukra.

  A versenypályázaton minden olyan európai indulhat, aki új megoldást tud javasolni a munkahelyteremtésre, mégpedig jó munkahelyek létrehozására. Tennünk kell valamit a munkanélküliség leküzdésére és a gyenge foglalkoztatási mutatók javítására, mert a tömeges munkanélküliség amellett, hogy szenvedést és pazarlást jelent, rombolóan hat a gazdaságra és a társadalomra, ami beárnyékolja kilátásainkat az elkövetkező években.

  A 2012. október 1-jén indított versenypályázat komoly tanácsadást is magában foglal a legjobb pályázatok benyújtói számára. Végül 2013 májusában a három legjobb javaslat (tájékoztató jellegű maximális szám) mindegyike 20 000 euró jutalommal járó díjban részesül. A versenypályázatot 2014-ben másodszorra is meg fogjuk hirdetni

  HÍREK
  HÍREK

   


  ISMERI MÁR?

  Utolsó frissítés: 2012/12/05  |Az oldal tetejére