Navigacijska pot

Pomembno obvestilo za naše obiskovalce

Zahvaljujemo se vam za obisk spletišča Evropske komisije o jezikih.

Spletišče bomo kmalu prestavili in združili z novim spletiščem Izobraževanje in usposabljanje, ki bo prilagojeno uporabi z mobilnimi napravami ter bo vsebovalo tudi razdelek o večjezičnosti in učenju jezikov. Veselimo se vašega obiska na našem novem spletišču o izobraževanju in usposabljanju, veseli bomo tudi vašega mnenja o njem.

Elena project

Novice

Začetno e-učenje jezikov sosednjih držav - ELENA

  • Datum začetka : 04/12/2013 17:28:20

Digitalno začetno učenje francoščine, nemščine in nizozemščine

 

Kako lahko majhne otroke motiviramo k učenju jezikov, ki niso del vsakdanjega življenja, ko pa je angleščina najbolj popularna izbira? Kako lahko starše in skrbnike vključimo v učenje teh jezikov tako v šoli kot izven nje?

Projekt ELENA se ukvarja prav s temi vprašanji. Njegov namen je ustvariti spodbudno okolje za učenje in poučevanje jezikov več sosednjih držav: francoščine, nemščine in nizozemščine. ELENA pa ni samo ime projekta, temveč tudi glavne junakinje. Elena se z otroki v starosti od 4 do 8 let poda na pustolovščino in jim sosednje jezike predstavi skozi različne, otroškemu svetu prilagojene teme, kot sta družina in šola. ELENA je tudi mobilna, saj otrokom preko njihovih mobilnih telefonov na interaktiven in igriv način približa sosednje jezike. Igra "Elena gre po nakupih" denimo odpelje igralca v iskat sestavine za pripravo nizozemskih palačink.

Za več informacij obiščite spletno stran projekta ELENA.

 
04/12/2013
sl