Kruimelpad

Let op, wij gaan verhuizen!

Deze website over meertaligheid en talenonderwijs verhuist binnenkort naar de site van de Europese Commissie over onderwijs en opleiding. Die geven we tegelijkertijd een nieuwe look zodat u hem makkelijker mobiel kunt lezen. Bezoek ons dus binnenkort op de vernieuwde website over onderwijs en opleidingen. En vertel ons wat u ervan vindt!

Elena project

Nieuws

Early eLearning of Neighbouring Languages - ELENA

  • Begindatum : 04/12/2013 17:28:20

Elektronische Leeromgeving voor vroeg Duits, Frans en Nederlands

 

Anders dan Engels maken de buurtalen Duits, Frans of Nederlands geen deel uit van de belevingswereld van kinderen. Een motiverende, authentieke kennismaking met deze talen is daarom des te belangrijker. Dat is lastig omdat leerkrachten slechts bij uitzondering over de desbetreffende talenkennis beschikken.

Het Elena-project ontwikkelt voor de buurtalen Duits, Frans en Nederlandse en aantrekkelijke elektronische leeromgeving, die rekening houdt met de beperkte talenkennis van de leerkracht.

ELENA is niet alleen de naam van de omgeving maar ook de naam van de hoofdpersoon, die naar het land van de doeltaal verhuist en allerlei avonturen beleeft, die kinderen tussen vier en acht mee kunnen beleven: nieuwe vriendjes, een nieuwe school, ander eten en voor al een andere taal.

Deel van het project is een experiment met mobiel leren, waarin kinderen samen met hun (groot-) ouders of verzorgers op een speelse manier de taal ontdekken. De spelers gaan bijvoorbeeld naar aanleiding van het thema voeding naar de supermarkt om met een boodschappenlijst op hun mobiel de dingen te kopen die ze nodig hebben om Franse crêpes te bakken.

Voor meer informatie klik: ELENA website

 
04/12/2013
nl