Navigacijska pot

Pomembno obvestilo za naše obiskovalce

Zahvaljujemo se vam za obisk spletišča Evropske komisije o jezikih.

Spletišče bomo kmalu prestavili in združili z novim spletiščem Izobraževanje in usposabljanje, ki bo prilagojeno uporabi z mobilnimi napravami ter bo vsebovalo tudi razdelek o večjezičnosti in učenju jezikov. Veselimo se vašega obiska na našem novem spletišču o izobraževanju in usposabljanju, veseli bomo tudi vašega mnenja o njem.

Glossa

Novice

GLOSSA: NAUČITE SE GRŠČINE PREKO SPLETA

  • Datum začetka : 05/08/2013 09:57:28

E-tečaj za stopnji C1 in C2 moderne grščine

 

Grščina je eden od redkeje poučevanih jezikov v Evropi. Vendar pa veliko evropskih jezikov vsebuje besede grškega izvora, zaradi česar se precej Evropejcev (pa tudi ljudi od drugod po svetu) želi učiti tega jezika, da bi bolje razumeli in spoštovali svoj jezik ter se obenem naučili enega od najstarejših. Nekateri dosežejo visoko stopnjo grščine in GLOSSA je projekt, namenjen prav tistim, ki bi radi nadaljevali z učenjem, a nimajo primernih učnih gradiv in virov oziroma možnosti obiskati Grčijo.

Edinstvenost projekta GLOSSA je, da je razvil spletni multimedijski tečaj za stopnji C1 in C2 ter dve učni metodologiji, eno za razvoj spletnih vsebin za učenje jezikov na višji stopnji ter drugo za samostojno učenje v spletnem okolju. Poleg tega vsebuje skupen evropski strokovni profil za učitelje jezikov, ki ga je mogoče prenesti na druge jezike, ter prilagojeno orodje za akreditacijo. Na ta način želi spodbuditi preverjanje in potrjevanje veščin poučevanja jezikov v neformalnih in priložnostnih okoljih.

Na voljo sta dve knjigi, obe tako v elektronski kot v tiskani izdaji.

Tečaj je nastal s podporo Programa za vseživljenjsko učenje (podprogram 2: Jeziki), sodelovali so udeleženci iz 29 držav z vsega sveta. Partnerji, vsi z izkušnjami pri poučevanju jezikov, so uživali v delu in že razvijajo novo zamisel za nadaljevanje projekta.

Spletni nadaljevalni tečaji grščine GLOSSA so na voljo dvakrat letno (naslednji se začne septembra 2013), prijavi se lahko vsak z doseženo stopnjo B2 znanja grščine. Cena tečajev je ugodna, vsebujejo pa tako sinhrone kot asinhrone dele.

Za več informacij o projektu GLOSSA obiščite spletno stran ali pošljite elektronsko sporočilo na: euprograms@action.gr  

 
05/08/2013
sl