Navigációs útvonal

Fontos üzenet látogatóink számára

Thanks for visiting the European Commission's Languages website.

A honlap tartalma hamarosan átkerül az Oktatás és képzés portálra. Ez utóbbit mobilalkalmazás-barát formában indítjuk újra, és külön rovatot szentelünk rajta a többnyelvűségnek és a nyelvtanulásnak. Reméljük, új webhelyünkön is üdvözölhetjük majd Önt, és hogy a felülettel kapcsolatos véleményével is megtisztel majd bennünket.

Glossa

Hírek

GLOSSA: TANULJ GÖRÖGÜL ONLINE

  • Kezdés időpontja : 05/08/2013 09:57:28

E-Learning kurzusok C1 és C2 szinten újgörög nyelvből

 

A görög nyelv egyike Európa kevésbé használt nyelveinek, ugyanakkor a legtöbb európai nyelv tartalmaz görög eredetű szavakat. E tény világszerte sokakat arra ösztönöz, hogy a világ egyik legrégibb nyelvét, a görög nyelvet tanulják, és ezen keresztül jobban megértsék saját nyelvüket is. Nyelvtanulók egy része haladó szintig jutott – az ő részükre készült a GLOSSA projekt: olyanoknak, akiknek nem áll rendelkezésükre megfelelő tananyag, vagy nincsenek meg a ahhoz, hogy ellátogassanak Görögországba. A GLOSSA egyedülálló abban, hogy először épített fel egy online multimediás kurzust nyelvtanulóknak C1 és C2 szinten, továbbá két módszertant, egyet a haladó nyelvtanuláshoz használható e-learning tartalom létrehozásához, a másikat pedig öntanuláshoz online környezetben.

A GLOSSA projekt munkatársai egy Európai tanárprofilt is létrehoztak, amely használható más nyelvek oktatásához is, ezenkívül egy akkreditációs eszközt is beépítettek a programba, amely a nyelvtanuláshoz szükséges szkillek elismerését segíti elő formális és nem-formális tanulási környezetben. Ezekből a termékekből online és nyomtatott könyvek is készültek.

A GLOSSA kurzus, amely az Élethosszig tartó tanulás program (Kulcstevékenység 2: Nyelvek) támogatásával jött létre, 29 országból fogadott nyelvtanulókat a világ minden tájáról. A program partnerei – tapasztalt nyelvoktatók mindnyájan – nagy örömmel vettek részt a kurzuson, és a kurzus ideje alatt már össze is állították a projekt folytatásának tervét.

A GLOSSA haladó online kurzusára évente kétszer lehet beiratkozni (a következőre 2013. szeptemberében lesz), ahol a regisztráció lehetséges mindenki számára, aki elérte a B2 szintet görög nyelvből. A kurzus alacsony áron elérhető és szinkron és aszinkron módón követhető.

További információért a GLOSSA projektről és a kurzusról kérjük, látogassanak el a program honlapjára, vagy írjanak a program koordinátorának iméljére: euprograms@action.gr  

 
05/08/2013
hu