Sti

Vigtig meddelelse til vores besøgende

Tak, fordi du besøgte Europa-Kommissionens website om sprog.

Dette website vil snart blive flyttet og blive en del af websitet om uddannelse. Sitet vil blive lanceret i en mobilvenlig udgave og vil omfatte et afsnit om flersprogethed og sproglæring. Vi ser frem til dit besøg på det nye website om uddannelse og modtager meget gerne feedback fra dig, når det er online.

Den europæiske sprogdag

Hvad går det ud på?

Den europæiske sprogdag er en årlig begivenhed, der holdes den 26. september. Den fejrer den sproglige mangfoldighed på et kontinent med

Sprogdagens logo © Europarådet

  • over 200 europæiske sprog
  • 24 officielle EU-sprog
  • omkring 60 regionale sprog/mindretalssprog
  • og mange flere, der tales af mennesker fra andre dele af verden.
Hvorfor fejre denne dag?

Det er en god mulighed for at:

  • øge kendskabet til den store mangfoldighed af sprog i Europa
  • fremme den kulturelle og sproglige mangfoldighed
  • tilskynde folk i alle aldre til at lære sprog – kendskab til mere end ét sprog gør det lettere at finde job og hjælper virksomhederne med at vokse.
Hvad sker der?

Sprogkurser, spil, taler, konferencer, radioindslag … det sker alt sammen et eller andet sted i Europa – enten på selve dagen eller i ugerne før og efter 26. september.

Nationale organisationer, EU-institutionerne og Europarådet arbejder sammen om at skabe et varieret program for alle aldersgrupper.

Flere oplysninger om arrangementerne i 2014 findes:

Hvem står bag?

Den europæiske sprogdag blev udråbt af Europarådet, der repræsenterer 800 millioner europæere fra 47 lande. Mange sprog- og kulturinstitutter, foreninger, universiteter og ikke mindst skoler deltager. Sprogdagen er blevet fejret hvert år siden 2001 – det europæiske sprogår.