Sökväg

Juvenes Translatores prisutdelning 2013

Evenemang

Juvenes Translatores prisutdelning 2013

  • Startdatum : 04/04/2013 09:21:01

Unga översättare får pris

 

Den 11 april kommer översättningstävlingen "Juvenes Translatores" 27 vinnare till Bryssel för att ta emot sina priser av Androulla Vassiliou, EU-kommissionär med ansvar för utbildning, kultur, flerspråkighet och ungdomsfrågor. Översättningarna gjordes från originaltexter på EU:s 23 officiella språk inspirerade av Europaåret för aktivt åldrande och solidaritet mellan generationerna, och en vinnare per EU-land korades bland alla de som skickat in bidrag.

Tävlingen "Juvenes Translatores" anordnas av Europeiska kommissionens generaldirektorat för översättning, och det är EU-översättarna som både skriver originaltexterna och bedömer tävlingsbidragen. I resan till Bryssel ingår ett studiebesök på kommissionens översättningsavdelning.

Syftet med tävlingen är att visa att översättning kan ge goda möjligheter i ett framtida yrkesliv, och även fungera som inlärningsmetod i skolornas språkundervisning. Tävlingen ger också elever och lärare möjlighet att delta i ett projekt på EU-nivå och knyta kontakter i andra EU-länder.

Tävlingen äger rum för sjunde gången den 28 november 2013, då elever födda 1996 kan delta. Lärare kan anmäla sin skola på webbplatsen från och med september.


För vidare information