Navigacijska pot

Juvenes translatores

Dogodki

Juvenes Translatores – Podelitev nagrad za leto 2013

  • Datum začetka : 04/04/2013 09:21:01

Mladi jezikoslovci nagrajeni za svoje prevode

 

11. aprila 2013 bo evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, večjezičnost in mladino Androulla Vassiliou 27 dijakom iz vse Evrope podelila nagrade "Juvenes Translatores". Originalna besedila so bila na voljo v vseh 23 uradnih jezikih Evropske unije, navdihnilo pa jih je Evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti 2012. Nagrajenih je bilo 27 prevodov – vsak od njih je bil kot najboljši izbran med vsemi prispelimi v svoji državi.

Prevajalsko tekmovanje "Juvenes Translatores" organizira Generalni direktorat za prevajanje pri Evropski komisiji. Originalna besedila napišejo prevajalci Evropske komisije, ki tudi ocenijo prispele prevode. Zmagovalci bodo prevajalce med obiskom Bruslja tudi srečali in se seznanili z njihovim načinom dela.

Tekmovanje učiteljem in dijakom omogoča, da spoznajo, kako prevajanje deluje v praksi, in jim pomaga bolje razumeti možnosti za zaposlovanje in učenje jezikov. Omogoča jim tudi sodelovanje v evropskem projektu ter navezavo stikov z drugimi šolami po EU.

Sedmi krog tekmovanja bo potekal novembra 2013, in sicer za dijake letnika 1996. Šole, ki želijo sodelovati, se lahko prijavijo od 1. septembra 2013 naprej.

Kontakt: DGT-TRANSLATORES@ec.europa.eu


Več informacij

 
04/04/2013
sl