Kruimelpad

Juvenes Translatores – Prijsuitreiking 2013

Evenementen

Juvenes Translatores – Prijsuitreiking 2013

  • Begindatum : 04/04/2013 09:21:01

Jonge Europese vertaaltalenten bekroond

 

Op 11 april reikt Androulla Vassiliou, Europees Commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Meertaligheid en Jeugd in Brussel de prijzen uit aan de 27 winnaars van de vertaalwedstrijd "Juvenes Translatores".

Zij hebben de beste vertaling gemaakt van teksten die geïnspireerd waren op het Europees Jaar van actief ouder worden en solidariteit tussen de generaties (2012) en die waren opgesteld in de 23 EU-talen.

De vertaalwedstrijd "Juvenes Translatores" wordt georganiseerd door het directoraat-generaal Vertaling van de Europese Commissie. De daar werkzame professionele vertalers hebben de bronteksten geschreven en de vertalingen van de deelnemers beoordeeld. Bij hun bezoek aan Brussel krijgen de winnaars de gelegenheid deze vertalers te ontmoeten en te zien hoe zij werken.

De wedstrijd geeft de leerlingen een idee van wat vertalen inhoudt, ook als eventuele carrière, en van het nut van vertalen voor het leren van vreemde talen. Het is ook een gelegenheid voor zowel docenten als leerlingen om deel te nemen aan een Europees evenement en contacten aan te knopen met collega's en scholieren uit andere EU-landen.

De zevende editie van "Juvenes Translatores" zal plaatsvinden in november 2013, voor leerlingen die zijn geboren in 1996. Scholen die willen deelnemen, kunnen zich vanaf september online inschrijven.

Contact: DGT-TRANSLATORES@ec.europa.eu


Meer informatie