Navigacijski put

Iznesite svoja mišljenja!

Pomozite oblikovati europsku politiku pravosuđa - sudjelujte u javnim konzultacijama

Prilikom svake izgradnje politike i zakonodavstva, Europska komisija se, putem javnih konzultacija, detaljno upoznaje s mišljenjem građana i sudionika diljem EU.

Povratne informacije o planovima djelovanja i početnim procjenama učinka

U „Planovima djelovanja” i „početnim procjenama učinka” pružaju se informacije o novim inicijativama, evaluacijama i provjerama primjerenosti koje Komisija planira provesti. Svoje mišljenje možete izraziti već od samog početka rada Komisije na tim inicijativama.

Pružite nam povratne informacije

Sva zaprimljena mišljenja

Provjerite koje su javne konzultacije u tijeku:

Iznesite svoja mišljenja putem konzultacija koje su trenutno u tijeku. Možete također pronaći detalje o ranijim javnim konzultacijama, uključujući i odgovore koji su dobiveni i akcije koje su slijedile.

Za potpuni pregled svih javnih konzultacija koje je najavila Europska komisija, pogledajte 'Vaš glas u Europi'. Možete se pretplatiti i za primanje informacija o novoobjavljenim planovima i javnim savjetovanjima e-poštom.

Udio koji su dale organizacije: recite nam nešto o sebi!

Kako pojedinci, tako i organizacije (nevladine organizacije, trgovačke udruge i komercijalna poduzeća, itd.) dobrodošli su dati svoj doprinos u javnim konzultacijama. Međutim, u interesu transparentnosti, organizacije se pozivaju da iznesu u javnost neke važne informacije o sebi, tako što će se upisati u Registar predstavnika interesnih skupina i suglasiti se s pravilima ponašanja.

Registrirane organizacije

Vaše sudjelovanje smatrat će se izrazom stava Vaše organizacije, pod uvjetom da unesete ime i adresu svoje organizacije, kao i broj oznake registra na prvoj stranici Vaše prijave.

Neregistrirane organizacije

Registrirajte se sada i zatim pošaljite svoj doprinos kao registrirana organizacija. Ako neka organizacija odluči ne registrirati se, njihov doprinos bit će objavljen kao pojedinačni doprinos. (Za više informacija, provjerite Informacije o konzultacijskim standardima i Informacije o nastavku europske inicijative o transparentnosti).