Navigacijski put

Iznesite svoja mišljenja!

Pomozite oblikovati europsku politiku pravosuđa - sudjelujte u javnim konzultacijama

Prilikom svake izgradnje politike i zakonodavstva, Europska komisija se, putem javnih konzultacija, detaljno upoznaje s mišljenjem građana i sudionika diljem EU.

Provjerite koje su javne konzultacije u tijeku:

Iznesite svoja mišljenja putem konzultacija koje su trenutno u tijeku. Možete također pronaći detalje o ranijim javnim konzultacijama, uključujući i odgovore koji su dobiveni i akcije koje su slijedile.

Za potpuni pregled svih javnih konzultacija koje je najavila Europska komisija, pogledajte 'Vaš glas u Europi'. Možete se pretplatiti i za primanje informacija o novoobjavljenim planovima i javnim savjetovanjima e-poštom.

Udio koji su dale organizacije: recite nam nešto o sebi!

Kako pojedinci, tako i organizacije (nevladine organizacije, trgovačke udruge i komercijalna poduzeća, itd.) dobrodošli su dati svoj doprinos u javnim konzultacijama. Međutim, u interesu transparentnosti, organizacije se pozivaju da iznesu u javnost neke važne informacije o sebi, tako što će se upisati u Registar predstavnika interesnih skupina i suglasiti se s pravilima ponašanja.

Registrirane organizacije

Vaše sudjelovanje smatrat će se izrazom stava Vaše organizacije, pod uvjetom da unesete ime i adresu svoje organizacije, kao i broj oznake registra na prvoj stranici Vaše prijave.

Neregistrirane organizacije

Registrirajte se sada i zatim pošaljite svoj doprinos kao registrirana organizacija. Ako neka organizacija odluči ne registrirati se, njihov doprinos bit će objavljen kao pojedinačni doprinos. (Za više informacija, provjerite Informacije o konzultacijskim standardima i Informacije o nastavku europske inicijative o transparentnosti).