Navigointipolku

Kerro mielipiteesi!

Ole mukana kehittämässä EU:n oikeuspolitiikkaa - osallistu julkisiin kuulemisiin.

Kehittäessään politiikkaa ja lainsäädäntöä Euroopan komissio kuulee laajalti EU-kansalaisia ja sidosryhmiä julkisten kuulemisten avulla.

Palaute vaikutustenarvioinneista ja etenemissuunnitelmista

Etenemissuunnitelmissa ja alustavissa vaikutustenarvioinneissa esitellään Euroopan komission suunnittelemia uusia aloitteita, arviointeja ja toimivuustarkastuksia. Voit antaa niistä palautetta heti, kun niihin liittyvä työ komissiossa alkaa.

Anna palautetta

Kaikki kommentit

Katso käynnissä olevat julkiset kuulemiset:

Voit kertoa mielipiteesi osallistumalla käynnissä oleviin julkisiin kuulemisiin. Sivustolta löydät myös tietoa aikaisemmista julkisista kuulemisista mukaan lukien saadut vastaukset sekä jatkotoimet, joihin ryhdyttiin.

Yleiskatsaus kaikkiin Euroopan komission järjestämiin julkisiin kuulemisiin: "Sinun äänesi Euroopassa". Voit myös tilata sähköpostiuutiskirjeen, jossa on tietoa EU:n uusista toimintasuunnitelmista ja eri alojen julkisista kuulemisista.

Organisaatiot: kertokaa meille itsestänne!

Sekä yksityishenkilöt että organisaatiot (kansalaisjärjestöt, kaupalliset yhdistykset ja yritykset) ovat tervetulleita osallistumaan julkisiin kuulemisiin. Avoimuuden nimissä organisaatioita pyydetään ilmoittamaan yleisölle oleelliset tiedot itsestään rekisteröitymällä edunvalvojien rekisteriin ja hyväksymällä sen menettelysäännöt.

Rekisteröidyt organisaatiot

Vastausten katsotaan edustavan organisaation kantaa, mikäli organisaation nimi ja osoite sekä yritystunnus on ilmoitettu vastauksen ensimmäisellä sivulla.

Rekisteröitymättömät organisaatiot

Suosittelemme, että rekisteröidyt heti! Lähetä sitten vastauksesi rekisteröityneenä organisaationa. Jos organisaatio päättää jättää rekisteröitymättä, sen vastaus julkaistaan yksityishenkilön vastauksena. (Lisätietoja on tiedonannossa koskien konsultointiprosessin vaatimuksia sekä tiedonannossa koskien Euroopan avoimuusaloitteen jatkotoimenpiteitä).