Navigacijska pot

Na voljo je novo gradivo o razliki v plačilu med ženskami in moškimi

02-03-2012

Med novim gradivom, ki je zdaj dostopno na tem spletnem mestu, je tudi nov spletni videoposnetek, ki opozarja na nesmiselnost neenakosti pri plačilu med ženskami in moškimi. Pozivamo vas, da ga posredujete svojim stikom in tako pomagate zagotoviti, da bo dosegel široko občinstvo.

Gradivo sestavljajo tudi brošura, ki obravnava razliko v plačilu med ženskami in moškimi, njene vzroke in prednosti njene odprave ter je prav tako na voljo v 22 jezikih EU, novi plakati, ki jih je mogoče prenesti in natisniti, ter kviz, ki z vprašanji, pri katerih je mogoče izbirati med več odgovori, poskuša razložiti razliko v plačilu med ženskami in moškimi v EU, vključno z njenimi vzroki in vplivom na življenja žensk. To orodje se lahko uporablja kot del izobraževanja o razliki v plačilu med ženskami in moškimi oziroma kot informacijska točka na dogodku.

Spletno mesto kampanje je prav tako dopolnjeno z informacijami o najnovejšem dogajanju v zvezi z enakim plačilom, na voljo pa so tudi nove informacije za organizacije, ki delujejo na področju zagotavljanja enakosti. Ta novi razdelekvsebuje podrobne informacije o različnih načinih, s katerimi je mogoče prispevati k odpravi razlike v plačilu med ženskami in moškimi, vključno s kolektivnimi pogodbami in ukrepi, ki jih izvedejo socialni partnerji, ter razpoložljivimi orodji, s katerimi lahko delodajalci in zaposleni ugotovijo, ali obstaja razlika v plačilu med ženskami in moškimi.