Cale de navigare

Noi materiale privind diferenţa de remunerare între femei şi bărbaţi disponibile acum

02-03-2012

Printre noile materiale care sunt acum disponibile pe acest site web se numără un nou clip video pe internet, care evidenţiază absurditatea inegalităţilor de remunerare între femei şi bărbaţi. Vă invităm să îl redirecţionaţi contactelor dumneavoastră, pentru a contribui la înregistrarea unei largi audienţe.

Printre aceste materiale se mai numără şi o broşură, care analizează diferenţa de remunerare între femei şi bărbaţi, cauzele şi beneficiile eliminării acesteia şi care este, de asemenea, disponibilă în 22 de limbi ale UE, noi afişe care pot fi descărcate şi imprimate, precum şi un chestionar care utilizează întrebări cu răspunsuri multiple pentru a explica diferenţa de remunerare între femei şi bărbaţi, inclusiv cauzele şi impactul acesteia asupra vieţii femeilor. Acest instrument ar putea fi utilizat în cadrul unei sesiuni de formare privind diferenţa de remunerare între femei şi bărbaţi sau la un stand de informaţii în cadrul unui eveniment.

Site-ul web al campaniei a fost, de asemenea, actualizat cu ultimele evoluţii în materie de egalitate de remunerare şi au fost introduse noi informaţii destinate organizaţiilor care activează în domeniul egalităţii. Această nouă secţiune oferă informaţii detaliate privind diferitele modalităţi de a contribui la eliminarea diferenţei de remunerare între femei şi bărbaţi, cum ar fi contractele colective de muncă şi acţiunile întreprinse de către partenerii sociali, precum şi instrumentele disponibile pentru a sprijini angajatorii şi angajaţii în identificarea existenţei unei diferenţe de remunerare între femei şi bărbaţi.