Kruimelpad

Nieuw materiaal over het loonverschil tussen vrouwen en mannen nu beschikbaar

02-03-2012

Er is een nieuw filmpje over de absurditeit van beloningsongelijkheid tussen vrouwen en mannen beschikbaar op deze website. Wij nodigen u uit het filmpje naar uw contactpersonen door te sturen om ervoor te zorgen dat het een zo groot mogelijk publiek bereikt.

Verder is er onder meer een folder, eveneens in 22 EU-talen, met informatie over de beloningsverschillen tussen vrouwen en mannen, waaronder de oorzaken en waarom het zin heeft de beloningsverschillen op te heffen, een nieuwe posters die u kunt downloaden en afdrukken, en een quiz die gebruik maakt van meerkeuzevragen om de beloningsverschillen tussen vrouwen en mannen in de EU te illustreren, met inbegrip van de oorzaken en invloed van het beloningsverschil op het leven van vrouwen. Dit hulpmiddel kan worden gebruikt als deel van een trainingssessie over beloningsverschillen tussen vrouwen en mannen, of bij een informatiestand tijdens een evenement.

Verder is de campagnesite bijgewerkt met de nieuwste ontwikkelingen ten aanzien van gelijke beloning en nieuwe informatie voor organisaties die actief zijn op het gebied van gelijkheid. Dit nieuwe deel bevat uitgebreide informatie over verschillende manieren om te helpen de beloningsverschillen tussen vrouwen en mannen op te heffen, met inbegrip van cao’s en door sociale partners ondernomen acties, alsmede de beschikbare hulpmiddelen om werkgevers en werknemers te helpen bij het herkennen van eventuele beloningsverschillen.