Navigacijska pot

  •  
  •  
Domov

Vizitka

Statue

Generalni direktorat Evropske komisije za pravosodje

Politike glede pravosodja, temeljnih pravic in državljanstva temeljijo na najbolj spoštovanih vrednotah in načelih Evropejcev, kot so demokracija, svoboda, strpnost in vladavina prava.

V današnji Evropi je na milijone državljanov vključenih v čezmejne situacije - bodisi v svojem zasebnem življenju, v povezavi z delom ali študijem, ali kot potrošniki.

Ustanovitev Generalnega direktorata za pravosodje je odraz novih priložnosti Lizbonske pogodbe za izboljšanje vsakodnevnega življenja državljanov EU.

Nudimo praktične rešitve čezmejnih težav, tako da so državljani glede življenja, potovanja in dela v drugi državi članici sproščeni in zaupajo, da so njihove pravice zaščitene, ne glede na to, v katerem delu Evropske unije se nahajajo.

Organizacija Generalnega direktorata za pravosodje

http://ec.europa.eu/justice/images/about/francoise-le-bail.png

Generalni direktorat za pravosodje je bil ustanovljen 1. julija 2010 po razdelitvi predhodnega Generalnega direktorata za pravosodje, svobodo in varnost v dva ločena Generalna direktorata.

Hkrati je bila imenovana generalna direktorica za GD za pravosodje ga. Francoise Le Bail Seznam prevodov predhodne povezave .

Kdo je kdo

Generalni direktorat sestavljajo štirje direktorati - direktorat za civilno pravosodje, kazensko pravosodje, temeljne pravice in državljanstvo Unije ter za enakost.

Generalni direktorat za pravosodje

Organizacijski diagrampdf(73 kB) Seznam prevodov predhodne povezave