Sökväg

Home Visa översättning av föregående länk български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) Gaeilge (ga) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)

Ytterligare verktyg

  • Utskriftsversion
  • Mindre textstorlek
  • Större textstorlek
pdf(236 kB)

Access ● City Award 2015

Städer i EU inbjuds att delta i den fjärde upplagan av Access City Award – EU:s utmärkelse för att förbättra städernas tillgänglighet för personer med funktionshinder och äldre. Europeiska kommissionen välkomnar ansökningar från städer med minst 50 000 invånare där städerna presenterar vilka åtgärder och strategier de har genomfört för att skapa hinderfria städer som är bättre för alla att leva i. På så sätt får städerna möjlighet att visa upp sitt arbete och sina planer när det gäller tillgänglighet.

Först görs ett nationellt urval för att utse kandidater till urvalet på EU-nivå. När den nationella urvalsprocessen har slutförts informeras de ansökande städerna om vilken del av deras ansökan som fick högst respektive lägst poäng från de nationella jurygrupperna.

Deadline: 10 september 2013, midnatt lokal tid (Bryssel)

Observera att ansökningsformuläret helst ska fyllas i på engelska, men att franska och tyska också går bra. Den språkliga kvaliteten påverkar inte bedömningen av din ansökan – det är innehållet i dina åtgärder för tillgänglighet som avgör vilka chanser du har att vinna utmärkelsen.

För att underlätta för dig finns det vägledning och regler för deltagande på alla officiella EU-språk. Vi rekommenderar att du noggrant läser igenom dessa innan du fyller i ansökningsformuläret.

Bästa praxis 2013

Dina initiativ kan inspirera andra städer att förbättra sin policy och sina åtgärder i fråga om tillgänglighet. Resultatet av Access City Award 2013 och de vinnande städerna presenteras i en broschyr som Europeiska kommissionen publicerade i mars 2013. I broschyren hittar du detaljerad information om innovativa projekt, finansiering och kontaktuppgifter för samtliga vinnarstäder. Broschyren (som finns i PDF-format) kan ge dig en uppfattning om vilket av dina befintliga projekt som du bör lyfta fram i din ansökan. Samtidigt kan innehållet inspirera dig att starta nya projekt för att förbättra villkoren för funktionshindrade och äldre.

Fyll i ansökningsformuläret

Högsta antal tecken för varje svar inkluderar mellanslag.

Den metod som används för att beräkna antal tecken i formuläret för online-registrering kan skilja sig något från den metod som program såsom Microsoft Word använder för att räkna tecken.

Fält märkta med * är obligatoriska.

 

Plats

Se CHARLEMAGNE français-byggnaden på en större karta

 

Kontakt

Europasekretariatet
Access • City Award
e-post: secretariat@accesscity award.eu

 

Om Bryssel

Du hittar mer information om Bryssel genom att följa följande länkar:

  • Bryssels flygplats EnglishfrançaisNederlands
  • Tidtabeller för kollektivtrafik EnglishfrançaisNederlands
  • Besök Bryssel EnglishfrançaisNederlands