Navigacijska pot

Home Seznam prevodov predhodne povezave български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) Gaeilge (ga) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)

Dodatna orodja

  • Natisni
  • Pomanjšaj besedilo
  • Povečaj besedilo
pdf(236 kB)

Nagrada „Access ● City Award“ 2015

Mesta držav članic Evropske unije vabimo, k udeležbi na natečaju »Access City Award« - ki se podeljuje že petič in zagotavlja dostopnejšo okolje za invalide in starejše prebivalce. Evropska komisija še naprej spodbuja mesta z več kot 50.000 prebivalci iz vseh držav članic EU, da predstavijo svoje dejavnosti in strategije za mesta brez ovir in ustvarjanju boljšega življenjskega okolja za vse. To je priložnost za mesta, da pokažejo in delijo svoja prizadevanja ter načrte na področju dostopnosti.

Izbor poteka v dveh fazah: najprej se opravi nacionalni izbor, ki mu sledi še izbor na evropski ravni.

Rok: 10. september 2014, opolnoči po bruseljskem času

Obrazec za prijavo je treba izpolniti v angleščini, sprejemali pa bomo tudi prijave v francoščini in nemščini. Kakovost jezika ni pomembna za oceno vaših prijav, saj bo o možnostih za osvojitev nagrade odločala vsebina vaših dejavnosti na področju dostopnosti.

Za boljše razumevanje natečaja, so v vseh uradnih jezikih EU na voljo tudi navodila in pravila udeležbe. Priporočamo vam, da pred izpolnjevanjem obrazca za prijavo natančno preberete navodila. Za pomoč pri vprašanjih v zvezi z izpolnjevanjem obrazca se obrnite na sekretariat.

Najboljše prakse v letu 2014

Vaša pobuda je lahko navdih drugim mestom, da izboljšajo svojo politiko in dejavnosti na področju dostopnosti. Kot v prejšnjih letih, so rezultati podelitve nagrade „Access City Award“ 2014 in zmagovalna mesta predstavljeni v brošuri, ki jo je Evropska komisija objavila aprila 2014. V njej boste našli podrobne informacije o inovativnih projektih in financiranju ter kontaktne podatke za vsako zmagovalno mesto. Brošura (datoteka PDF) vam lahko pomaga pri odločitvi o tem, katere obstoječe projekte bi lahko poudarili v vaši prijavi. Obenem vas lahko njena vsebina spodbudi k oblikovanju novih projektov, s katerimi bi lahko izboljšali dostopnost v vaših mestih.

Izpolnjevanje obrazca za prijavo

Navedeno največje število možnih znakov v prijavnem obrazcu, za vsak odgovor, vključuje tudi presledke.

Način štetja znakov v spletnem obrazcu za prijavo se lahko nekoliko razlikuje od štetja znakov v programih, kot je Microsoft Word.

Polja, označena z *, so obvezna.

 

Kraj dogodka

Oglejte si zgradbo CHARLEMAGNE français na večjem zemljevidu

 

Kontakt

Evropski sekretariat za nagrado
za dostopna mesta
E-pošta: secretariat@accesscity award.eu

 

O Bruslju

Več informacij o Bruslju je na voljo na spodnjih povezavah:

  • bruseljsko letališče EnglishfrançaisNederlands
  • vozni redi javnega prevoza EnglishfrançaisNederlands
  • obiščite Bruselj EnglishfrançaisNederlands