Kruimelpad

Home Bekijk deze link in een andere taal български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) Gaeilge (ga) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)

Extra tools

  • Printbare versie
  • Tekst kleiner
  • Tekst groter
pdf(236 kB)

Access ● City Award 2015

Steden in de EU worden uitgenodigd om deel te nemen aan de vijfde editie van de "Access City Award" – de Europese prijs voor het het toegankelijker maken van steden voor mensen met een handicap en senioren. De Europese Commissie blijft steden met meer dan 50 000 inwoners in alle lidstaten aanmoedigen om de activiteiten en strategieën voor te stellen die zij hebben ontwikkeld om steden obstakelvrij en leefbaarder te maken voor iedereen. Dit is een kans voor steden in de EU om hun werk en plannen rond toegankelijkheid te delen en in de kijker te zetten.

De selectieprocedure bestaat uit twee fasen: de eerste selectieronde vindt plaats op nationaal niveau, gevolgd door de Europese selectieronde.

Uiterste indieningsdatum: 10 september 2014 middernacht (Brusselse tijd)

Opgelet: het aanvraagformulier moet bij voorkeur in het Engels worden ingevuld, maar Frans en Duits worden ook aanvaard. De taalkwaliteit is niet van belang voor de evaluatie van uw aanvraag; het is de inhoud van uw activiteiten rond toegankelijkheid die uw kansen om de "award" te winnen bepaalt.

Om uw deelname te vergemakkelijken zijn de richtsnoeren en de regels voor deelname beschikbaar in alle officiële EU-talen. Het is sterk aanbevolen om de richtsnoeren zorgvuldig door te nemen alvorens het aanvraagformulier in te vullen. Het secretariaat is beschikbaar voor toelichting op vragen met betrekking tot het invullen van de formulieren.

Beste praktijken in 2014

Uw initiatieven kunnen andere steden inspireren om hun beleid en activiteiten op het gebied van toegankelijkheid te verbeteren. Net zoals in voorgaande jaren zijn de resultaten van de "Access City Award" 2014 en de winnende steden vervat in een brochure die gepubliceerd werd door de Europese Commissie in april 2014. U vindt in deze brochure gedetailleerde informatie over innovatieve projecten, financiering en contactgegevens van alle winnende steden. Door deze brochure (pdf-bestand) te lezen, kunt u een idee krijgen over welke van uw bestaande projecten u het best onder de aandacht kunt brengen in uw aanvraag. Tegelijkertijd kan de inhoud van de brochure u inspireren om nieuwe projecten op te starten om de toegankelijkheid in uw steden te verbeteren.

Het aanvraagformulier invullen

Het vermelde maximale aantal karakters beschikbaar voor elk antwoord is inclusief spaties.

De manier waarop de tekens worden geteld in het online inschrijvingsformulier kan licht verschillen van de manier waarop programma’s als Microsoft Word tekens tellen.

Velden met een * zijn verplicht.

 

Locatie

Bekijk het KAREL DE GROTE français-gebouw op een grotere kaart

 

Organisatoren

Europese Commissie (Directoraat-generaal Justitie Bekijk deze link in een andere taal български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) Gaeilge (ga) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) ).

De ceremonie maakt deel uit van de jaarlijkse conferentie ter gelegenheid van de Europese dag van mensen met een handicap, georganiseerd in nauwe samenwerking met het European Disability Forum Englishfrançaisin Brussel.

 

Contact

Europees secretariaat
Access • City Award
e-mail: secretariat@accesscity award.eu

 

Over Brussel

Via de onderstaande koppelingen vindt u meer informatie over Brussel:

  • Brussels Airport EnglishfrançaisNederlands
  • Dienstregelingen openbaar vervoer EnglishfrançaisNederlands
  • Visit Brussels EnglishfrançaisNederlands