Navigacijski put

Home Odaberi prijevod prethodne poveznice български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) Gaeilge (ga) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)

Dodatni alati

  • Verzija za ispis
  • Smanji tekst
  • Povećaj tekst
pdf(236 kB)

Nagrada Access ● City za 2015. godinu

Pozivaju se gradovi unutar Europske unije za sudjelovanje u petom izdanju natjecaja za nagradu Access City – europsku nagradu za gradove koji su najprilagodeniji osobama s invaliditetom i starijim osobama. Europska komisija nastavlja poticati gradove s više od 50.000 stanovnika koji se nalaze unutar država clanica EU-a da predstave svoje aktivnosti i strategije osmišljene kako bi se u gradovima uklonile sve zapreke koje otežavaju svakodnevan život osobama s poteškocama te ih time ucinili boljim mjestima za život. Gradovima unutar Europske unije to je jedinstvena prilika za predstavljanje i razmjenu aktivnosti i planova koje provode na podrucju pristupacnosti.

Postupak odabira sastoji se od dvije faze: najprije se odabire grad na nacionalnoj razini, a zatim slijedi odabir na europskoj razini.

Krajni rok za podnošenje prijave je : 10. rujna 2014. u ponoc po briselskom vremenu.

Podsjecamo Vas da je obrazac za prijavu poželjno popuniti na engleskom jeziku s tim da ce biti prihvacene i prijave napisane na francuskom i njemackom jeziku. Jezicna kvaliteta nije važna za ocjenju Vaše prijave. Za mogucnost osvajanja nagrade odlucujuci ce biti sadržaj Vaših aktivnosti koje provodite na podrucju pristupacnosti.

Kako bismo Vam olakšali sudjelovanje na natjecaju, smjernice i pravila sudjelovanja dostupni su na svim službenim jezicima EU-a. Osobito Vam preporucujemo da pažljivo procitate smjernice prije popunjavanja obrasca za prijavu. Tajništvo Vam je na raspolaganju za sva pitanja vezana za popunjavanje obrazaca.

Najbolje prakse u 2014.

Vaše inicijative mogu potaknuti druge gradove da poboljšaju svoje politike i aktivnosti koje provode u podrucju pristupacnosti. Kao i prethodnih godina, rezultati natjecaja za nagradu Access City za 2014. godinu i gradovi laureati predstavljeni su u brošuri koju je objavila Europska komisija u travnju 2014. godine. Ona sadrži detaljne informacije o inovativnim projektima i financiranju te podatke za kontakt svakog grada laureata. Procitajte brošuru (PDF format) kako biste dobili predodžbu o tome koji od Vaših postojecih projekata možete istaknuti u zahtjevu. Takoder, sadržaj brošure mogao bi Vas potaknuti na pokretanje novih projekta koji ce biti usmjereni na poboljšanje pristupacnosti u Vašem gradu.

Popunjavanje obrasca za prijavu

Navedeni maksimalan broj znakova koje možete unijeti za svaki odgovor ukljucuje i razmake.

Nacin racunanja broja znakova u e-obrascu za prijavu može se neznatno razlikovati od nacina racunanja kojim se služe programi kao što je Microsoft Word.

Polja oznacena znakom * su obavezna.

 

Mjesto

Prikaži zgradu CHARLEMAGNE français na većoj karti

 

Kontakt

Europsko tajništvo
Nagrada Access • City Award
e-pošta: secretariat@accesscity award.eu

 

O Bruxellesu

Više informacija o Bruxellesu možete naći na sljedećim poveznicama:

  • Zračna luka u Bruxellesu EnglishfrançaisNederlands
  • Redovi vožnje za javni prijevoz EnglishfrançaisNederlands
  • Posjetite Bruxelles EnglishfrançaisNederlands