Навигационна пътека

Home Избор на превод за предходната връзка български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) Gaeilge (ga) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)

Допълнителни инструменти

  • Версия за печат
  • Намаляване на шрифта
  • Увеличаване на шрифта
pdf(236 kB)

Pегистрация

Онлайн регистрация Deutsch English français

 

Най-добри практики

Изтегли документа pdf (1.34 Mb) Избор на превод за предходната връзка Deutsch (de) English (en) français (fr)

 

Наградата „Достъпен град“ – трофей за победителя

Access Award Gold

 

Наградата „Достъпен ● град“ за 2015 г.

Градовете от ЕС са поканени да участват в петото издание на „Достъпен град“ (Access City Award) – европейската награда за подобряване на достъпността на градовете за хора с увреждания и за възрастни хора. Европейската комисия отново насърчава градовете с над 50 000 жители от всички държави членки да представят дейностите и стратегиите си, чиято цел е да превърнат градовете в по-добро място за живот, с безпрепятствен достъп за всички. Това е възможност за градските управи в ЕС да демонстрират и споделят работата и плановете си за достъпна среда.

Процесът на подбор се състои от два етапа: първият е на национално равнище, след който следва извършването на подбор на европейско равнище.

Краен срок: 10 септември 2014 г., полунощ, брюкселско време

Моля, имайте предвид, че формулярът за кандидатстване за предпочитане трябва да се попълни на английски език, но ще се приема и на френски или немски. Качеството на езика не е от значение за оценяването на кандидатурата ви. За шансовете за спечелване на наградата от решаващо значение ще е съдържанието на дейностите, свързани с достъпността .

За да улесним участието ви, насоките и правилата за участие са достъпни на всички официални езици на ЕС. Настоятелно препоръчваме да прочетете внимателно насоките, преди да попълните формуляра за кандидатстване. Секретариатът е на ваше разположение, за да ви помогне за изясняването на въпроси относно попълването на формулярите.

Най-добри практики през 2014 г.

Представените от вас инициативи могат да вдъхновят други градове да подобрят политиката и дейностите си в областта на достъпността. Както и в предишни години резултатът от наградата „Достъпен град“ за 2014 г. и спечелилите градове са представени в брошура, която бе публикувана от Европейската комисия през април 2014 г. В брошурата ще намерите подробна информация за новаторските проекти, финансирането и информация за контакт на всеки спечелил град. Прочитането на брошурата (PDF файл) може да ви даде представа кой от съществуващите ви проекти трябва да бъде откроен в заявлението ви за кандидатстване. В същото време съдържанието ѝ може да ви вдъхнови да започнете нови проекти за подобряване на достъпността в градовете ви.

Попълване на формуляра за кандидатстване

Посоченият максимален брой знаци, разрешен за всеки отговор, включва интервалите.

Начинът на броене на знаците в онлайн формуляра за регистриране може да се различава леко от начина, по който го правят програми като Microsoft Word.

Полетата, означени със знак * са задължителни.

 

Място на провеждане

Виж сградата Шарлеман CHARLEMAGNE français на ЕК на по-голяма карта

 

Организатори на проявата

Европейска комисия (Генерална дирекция „Правосъдие” Избор на превод за предходната връзка български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) Gaeilge (ga) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) ).

Церемонията е част от ежегодната конференция по повод Европейския ден на хората с увреждания, организирана в тясно сътрудничество с Европейския форум на хората с увреждания English  в Брюксел.

 

За контакти

E-mail на Европейския
секретариат за наградата
„Достъпен • град“: secretariat@accesscity award.eu

 

За Брюксел

Повече информация за Брюксел можете да намерите на следните линкове:

  • Летище Брюксел EnglishfrançaisNederlands
  • Обществен транспорт срокове EnglishfrançaisNederlands
  • Посети Брюксел EnglishfrançaisNederlands