Navigacijska pot

Home Seznam prevodov predhodne povezave български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) Gaeilge (ga) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)

Dodatna orodja

  • Natisni
  • Pomanjšaj besedilo
  • Povečaj besedilo
pdf(236 kB)

Nagrada „Access ● City Award“ 2014

Mesta držav članic Evropske unije vabimo, k udeležbi na natečaju »Access City Award« - ki se podeljuje že četrtič in zagotravlja dostopnejšo okolje za invalide in starejše prebivalce. Evropska komisija še naprej spodbuja mesta z več kot 50.000 prebivalci iz vseh držav članic EU, da predstavijo svoje dejavnosti in strategije za mesta brez ovir in ustvarjanju boljšega življenjskega okolja za vse. To je priložnost za mesta, da pokažejo in delijo svoja prizadevanja ter načrte na področju dostopnosti.

Prvotno bo opravljen nacionalni izbor, v katerem bodo izbrani kandidati za evropski izbor. Po zaključku nacionalnega izbora bodo prijavljena mesta obveščena o tem, kateremu delu njihove prijave je nacionalna žirija namenila največ točk in kateremu najmanj.

Rok: 10. september 2013, opolnoči po bruseljskem času

Obrazec za prijavo je treba izpolniti v angleščini, sprejemali pa bomo tudi prijave v francoščini in nemščini. Kakovost jezika ne bo vplivala na oceno vaših prijav, saj bo o možnostih za osvojitev nagrade odločala vsebina vaših dejavnosti na področju dostopnosti.

Za boljše razumevanje natečaja, so v vseh uradnih jezikih EU na voljo tudi navodila in pravila udeležbe. Priporočamo vam, da pred izpolnjevanjem obrazca za prijavo natančno preberete navodila.

Najboljše prakse v letu 2013

Vaša pobuda je lahko navdih drugim mestom, da izboljšajo svojo politiko in dejavnosti na področju dostopnosti. Rezultati podelitve nagrade „Access City Award“ 2013 in zmagovalna mesta so predstavljeni v brošuri, ki jo je Evropska komisija objavila marca 2013. V njej boste našli podrobne informacije o inovativnih projektih in financiranju ter kontaktne podatke za vsako zmagovalno mesto. Brošura (datoteka PDF) vam lahko pomaga pri odločitvi o tem, katere obstoječe projekte bi morali poudariti v vaši prijavi. Obenem vas lahko njena vsebina spodbudi k oblikovanju novih projektov, s katerimi bi lahko izboljšali življenje invalidov in starejših prebivalcev.

Izpolnjevanje obrazca za prijavo

Navedeno največje število možnih znakov v priojavnem obrazcu, za vsak odgovor, vključuje tudi presledke.

Način štetja znakov v spletnem obrazcu za prijavo se lahko nekoliko razlikuje od štetja znakov v programih, kot je Microsoft Word.

Polja, označena z *, so obvezna.

 

Kraj dogodka

Oglejte si zgradbo CHARLEMAGNE français na večjem zemljevidu

 

Kontakt

Evropski sekretariat za nagrado
za dostopna mesta
E-pošta: secretariat@accesscity award.eu

 

O Bruslju

Več informacij o Bruslju je na voljo na spodnjih povezavah:

  • bruseljsko letališče EnglishfrançaisNederlands
  • vozni redi javnega prevoza EnglishfrançaisNederlands
  • obiščite Bruselj EnglishfrançaisNederlands