Kruimelpad

Home

Seksuele geaardheid – LGBT/holebi RSS

Gelijke rechten voor homo's, lesbiennes, bi- en transseksuelen – copyright Europese Unie – JPH Woodland

Volgens artikel 19 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie pdf български (bg)czech (cs)dansk (da)Deutsch (de)eesti (et)ελληνικά (el)English (en)español (es)Français (fr)Gaeilge (ga)italiano (it)latviešu (lv)lietuvių (lt)magyar (hu)Malti (mt)polski (pl)português (pt)română (ro)slovenčina (sk)slovenščina (sl)suomi (fi)svenska (sv) kan de EU wetgeving Bekijk deze link in een andere taal  invoeren om discriminatie op grond van seksuele geaardheid te bestrijden.

Op grond van artikel 10 van het Verdrag betreffende de werking van de EU moet de Commissie discriminatie bestrijden bij het bepalen en uitvoeren van haar beleid. De Commissie heeft deze taak uitgewerkt in haar mededeling "Non-discriminatie en gelijke kansen: een vernieuwd engagement" български (bg)czech (cs)dansk (da)Deutsch (de)eesti (et)ελληνικά (el)English (en)español (es)Français (fr)Gaeilge (ga)italiano (it)latviešu (lv)lietuvių (lt)magyar (hu)Malti (mt)polski (pl)português (pt)română (ro)slovenčina (sk)slovenščina (sl)suomi (fi)svenska (sv) uit 2008 dat een kader vormt voor haar activiteiten ter bestrijding van discriminatie Bekijk deze link in een andere taal  op uiteenlopende gronden, waaronder seksuele geaardheid.

Het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie Bekijk deze link in een andere taal  somt alle grondrechten op die in de EU worden beschermd. Artikel 21 verbiedt uitdrukkelijk discriminatie op basis van seksuele geaardheid.