Navigációs útvonal

Kezdőlap

A hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem RSS

Polgárai nevében az EU fellép annak érdekében, hogy megakadályozza faji vagy etnikai származás, vallás vagy meggyőződés, fogyatékosság, életkor vagy szexuális irányultság Az előző linken elérhető szöveg fordításai , illetve nem Az előző linken elérhető szöveg fordításai  alapján történő hátrányos megkülönböztetésüket.

Az EU harca a hátrányos megkülönböztetés ellen

Az Európai Bizottság fellép annak érdekében, hogy:

A két irányelv (a faji egyenlőségről szóló irányelv és a foglalkoztatás kereteiről szóló irányelv Az előző linken elérhető szöveg fordításai ) mellett az Európai Bizottság 2008 júliusában elfogadott egy közleményt Az előző linken elérhető szöveg fordításai , amely átfogó, a hátrányos megkülönböztetés elleni fellépés erősítését és az esélyegyenlőség előmozdítását szolgáló megközelítést ismertet, valamint egy bizottsági határozatot is, amely létrehozta a diszkriminációellenes kormányzati szakértői csoportokat Az előző linken elérhető szöveg fordításai .

Az Európai Bizottság támogatja a romákkal, az EU legnagyobb lélekszámú etnikai kisebbségével szembeni egyenlő bánásmódot. Lásd a romákkal kapcsolatos politika újabb fejleményeit Az előző linken elérhető szöveg fordításai .