Cale de navigare

Prima pagină

Protecţia datelor cu caracter personal RSS

connect.com © Louise Gagnon, Fotolia

Revizuirea legislaţiei privind protecţia datelor

Comisia a propus aplicarea de modificări majore în ceea ce priveşte cadrul juridic al UE referitor la protecţia datelor cu caracter personal. Măsurile propuse au ca obiectiv întărirea drepturilor individuale şi abordarea provocărilor legate de globalizare şi noile tehnologii. Mai multe detalii Traducerile linkului anterior 

Protecţia datelor cu caracter personal - un drept fundamental!

Fluxul liber al datelor cu caracter personal - un bine comun!

Fișă de informare privind hotărârea Curții de Justiție referitoare la „dreptul de a fi uitat”

La 13 mai 2014, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a pronunțat o hotărâre deosebit de importantă referitoare la „dreptul de a fi uitat” în contextul motoarelor de căutare on-line. Găsiți aici pdf(3 MB) Traducerile linkului anterior  informații suplimentare privind hotărârea Curții, stabilirea faptelor și modul în care vă afectează această hotărâre.

Indiferent dacă deschideţi un cont bancar, dacă vă creaţi un cont pe un site de socializare sau rezervaţi un bilet de avion online, transmiteţi informaţii personale vitale, cum ar fi numele, adresa şi numărul cardului de credit.

Ce se întâmplă cu aceste date? Ar putea ajunge pe mâini rele? Care vă sunt drepturile în ceea ce priveşte informaţiile cu caracter personal?

Fiecare cetăţean are dreptul la protecţia datelor sale cu caracter personal.

Conform legislaţiei UE, datele cu caracter personal pot fi preluate numai în condiţii stricte, în scopuri legitime. Mai mult, persoanele sau organizaţiile care colectează şi gestionează informaţiile cu caracter personal au obligaţia de a le proteja împotriva abuzurilor şi de a respecta anumite drepturi ale deţinătorilor datelor care sunt garantate de legislaţia UE.

În fiecare zi, companiile, autorităţile publice şi persoanele fizice din UE transferă peste graniţă volume mari de date personale. Existenţa unor conflicte între regulile diferitor ţări în ceea ce priveşte protecţia datelor ar perturba schimburile internaţionale. De asemenea, persoanele fizice ar putea refuza să transfere peste graniţă date cu caracter personal dacă ar avea îndoieli în privinţa nivelului de protecţie din alte ţări.

De aceea, au fost stabilite reguli comune în UE pentru a vă asigura că datele dumneavoastră personale se bucură de un standard ridicat de protecţie în întreaga UE. Aveţi dreptul de a formula plângeri şi a obţine remedii în cazul în care datele dumneavoastră sunt utilizate abuziv oriunde pe teritoriul UE.

Directiva UE privind protecţia datelor български (bg)czech (cs)dansk (da)Deutsch (de)eesti (et)ελληνικά (el)English (en)español (es)Français (fr)Gaeilge (ga)italiano (it)latviešu (lv)lietuvių (lt)magyar (hu)Malti (mt)Nederlands (nl)polski (pl)português (pt)slovenčina (sk)slovenščina (sl)suomi (fi)svenska (sv) prevede, de asemenea, reguli specifice pentru transferul datelor cu caracter personal în afara UE, pentru ca datele dumneavoastră să fie cât mai bine protejate când sunt exportate în străinătate.